Sport Centar

Džumhur slavio u svim duelima protiv Haasea, meč počinje u 12 časova

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur će otvoriti današnji program na ATP 500 turniru u Dubaiju duelom protiv holandskog tenisera Robina Haasea.

Džumhur slavio u svim duelima protiv Haasea,  meč počinje u 12 časova

Meč će biti odigran na centralnom terenu koji je pokriven TV kamerama, pa će navijači u Bosni i Hercegovini imati priliku da prate jedan od najvažnijih duela u karijeri Džumhura.

Sarajlija na turniru u Dubaiju igra fenomenalno, a u prva dva nastupa izbacio je trećeg tenisera svijeta Stanislasa Wawrinku u dva seta, a bio je bolji i od odličnog španskog tenisera Marcela Granollersa, također rezultatom 2:0.

Danas je pred Damirom još teži posao. Istini za volju, Haase nije kvalitetniji teniser od Wawrinke, ali je u odličnoj formi, te bilježi povratak na terene nakon teške povrede. Holanđanin je propustio određeni vremenski period na ATP touru, pa se sad vraća prepun želje za progresom na listi.

Kako euforija vlada u taboru Damira Džumhura nakon dvije odlične pobjede, tako je i u Haaseovom timu nakon dva iznenađenja i dvije pobjede nad Tomasom Berdychom i Denisom Istominom.

Kladioničari su, uoči ovog duela koji će početi u 12 časova, kvote postavili tako da je Haase blagi favorit u meču. Koeficijent na pobjedu Holanđanina se kreće od 1.65 do 1.75, a na bh. tenisera od 1.95 do 2.15.

Iako kladionice govore jedno, mnogo važniji statistički parametar je na strani Džumhura. Naime, bh. teniser je slavio u oba dosadašnja međusobna duela protiv holandskog igrača. Još važniji podatak je da su ti mečevi odigrani relativno nedavno, odnosno odigrani su u 2016. godini. Prvo je Džumhur slavio rezultatom 2:0 na Mastersu u Monte Carlu, a onda i 2:1 na Mastersu u Rimu. Ruku na srce, mečevi su odigrani na šljaci, koja više odgovara Damiru, ali sigurno je da naš teniser ima šta da pokaže i na tvrdoj podlozi, jer je cijelom svijetu demonstrirao sav raskošni talenat i vještinu u posljednjih nekoliko dana.

atp dubaidamir dzumhurrobin haase
KOMENTARI

KOMENTARI