Sport Centar

Džumhur: Servis me nije služio, ali zadovoljan idem na svoj najdraži turnir u Miami

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, nije nezadovoljan nakon što je okončao nastup u Dubaiju. Naprotiv, raduje se što je njegova forma sve bolja i bolja uoči nastupa na dva Masters 1000 turnira u Sjedinjenim Američkim Državama.

Džumhur: Servis me nije služio, ali zadovoljan idem na svoj najdraži turnir u Miami

Džumhur je nakon poraza rezultatom 1:2 od Robina Haasea istakao da je to bio veoma težak meč, što je on i očekivao, ali da je na kraju servis presudio u korist Holanđanina.

“Pretpostavio sam da će to biti težak meč jer je Robin Haase jedan od igrača koji su u najboljoj formi na svijetu trenutno, što će mu donijeti povratak u 50 najboljih na ATP listi. Bilo je veoma teško jer je Haase servirao izvrsno, a ja sam imao problema na svoj servis, pošto bolove u leđima nosim još od susreta sa Wawrinkom u prvom kolu.

Nakon lošeg prvog seta sam se konsolidovao i krenulo me u drugom setu. U tim trenucima sam osjetio da bolje igram od Robina, ali je u trećem setu ponovo moj servis stao i nisam mogao vratiti i drugi brejk nakon prvog. Borio sam se maksimalno, što radim uvijek, ali danas sam poražen od igrača koji je u vrhunskoj formi”, rekao je Džumhur i otkrio svoje planove za naredne turnire.

“Moram biti zadovoljan zbog pobjede nad dvojicom vrhunskih tenisera, posebno na onu protiv Wawrinke. Moja forma se diže konstantno, nakon nešto lošijeg početka sezone. Sada slijede dva Masters 1000 turnira u Indian Wellsu i Miamiju, te se nadam pozitivnim rezultatima. Posebno volim turnir u Miamiju koji mi je omiljeni, i nadam se da ću tamo pružiti najbolju svoju igru”, rekao je Sarajlija i svim Bosancima i Hercegovcima poručio sljedeće:

“Drago mi je što me ljudi u mojoj zemlji prate i ja se nadam da sam bar malo uljepšao dane svim Bosancima i Hercegovcima koji su me pratili i pružali podršku na bilo koji način”.

atp dubaidamir dzumhur
KOMENTARI

KOMENTARI