Sport Centar

Džumhur: Edmund je vrlo dobar igrač, očekujem težak meč

Džumhur: Edmund je vrlo dobar igrač, očekujem težak meč

Jučerašnjim žrijebom odlučeno je da Džumhur u prvom kolu rekete ukrsti sa Kyleom Edmundom iz Velike Britanije, teniserom koji je trenutno 88. na ATP listi, ali također teniserom koji se nalazi u izuzetno dobroj formi.

Džumhur je naglasio kako je Edmund mlad i vrlo dobar igrač i da očekuje veoma težak meč.

“Što se tiče žrijeba, sigurno da je dobro kad se u 1. kolu izbjegnu nosioci, pa sa te strane mogu reći da je žrijeb bio  povoljan za mene. Međutim,  isto tako želim napomenuti kako je Edmund zaista dobar igrač. Mlad je i pred njim je svijetla budućnost,  a već sada pravi dobre rezultate. U dobroj je formi i neće nimalo biti lako. Očekujem jako težak meč, s  obzirom na to da ćemo vjerovatno u ponedjeljak igrati na +36, tako da će i vremenski uslovi biti jako teški.  Ipak, vjerujem da će vrelina više odgovarati meni”, rekao je Džumhur.

Naš prvi reket je dodao kako je sa svojim narednim protivnikom ternirao u Dohi i želja mu je da igru sa treninga prebaci i na meč.

“Za sada se spremam stvarno dobro i želja mi je da igru sa treninga prebacim i u meč, a kada bih to uspio,  onda ni pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Sa Edmundom sam trenirao u Dohi i jako je čvrst igrač. Protiv njega ću morati igrati sa dosta dugih poena i  ukoliko uspijem da ga smirim, mogao bih okrenuti meč u svoju korist’.”

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI