Sport Centar

Džuhmur: Nakon rasprave sa sudijom osjećao sam se još bolje i mirnije

Damir Džumhur bio je veoma sretan nakon pobjede nad Marcelom Granollers-Pujolom, a smatra da je najbitnije od svega što nije dopustio ovom teniseru da igra svoju igru.

Džuhmur: Nakon rasprave sa sudijom osjećao sam se još bolje i mirnije

Damir kaže da je slavio uprkos tome što nije bio na svom najboljem nivou, te mu je drago što je mentalno izdržao ovaj meč.

“Rekao sam da ovaj meč ne može biti lagan, posebno nakon jučerašnjem meča sa Wawrinkom. Igrao sam protiv potpuno drugačijeg igrača koji često mijenja ritam igre koji nikome ne odgovara. Ja sam nametnuo svoj ritam i pokušao da ne dozvolim njemu da igra onako kako on voli i kada sam ga spriječio u tome, to je bio veliki plus za mene. Iako nisam bio na najboljem nivou, bitno je da sam izdržao mentalno i slavio.”

Nakon toga, kaže da je imao bespotrebnu raspravu sa sudijom te da je ona kratko utjecala na njega i da se nakon nje osjećao puno bolje na terenu što je i sam razultat pokazao.

“Imao sam bespotrebnu raspravu sa sudijom, ali je to vrlo kratko utjecalo na mene. Poslije toga sam se osjećao još bolje na terenu i bio mirniji i stigao rezultat sa 1:4 na 6:4. Ima nekih stvari koje želim popraviti do sljedećeg meča, a to je servis koji je jučer bio fantastičan, a danas najslabija karika u igri. Mislim da sam odigrao odličan meč i da sam se dobro kretao.”

Za kraj, rekao je da će dati sve od sebe u meču protiv Hassa i još jednom napomenuo da današnju pobjedu poklanja Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Srećom, sutra ne igram protiv Berdych već protiv Haasea s kojim imam pozitivan skor od 2:0. Ja se nadam da mogu nastaviti s dobrim igrama, a još jednom želim napomenuti da je ovo veliki dan za mene. Dan nezavisnosti moje države, za koju nastupam i koju volim i za koju dajem apsolutno sve. Presretan sam što sam uspio pokloniti pobjedu onu jučer i onu danas svim građanima Bosne i Hercegovine i što sam uspio da obradujem ljude koji me podržavaju.”

damir dzumhur
KOMENTARI

KOMENTARI