Sport Centar

Džemić: Zaslužili smo i naredne sezone igrati Drugu ABA ligu, sutra ćemo dati maksimum

Košarkaši Spars Realwaya sutra će protiv Slobode igrati meč za opstanak u ABA ligi 2.

Džemić: Zaslužili smo i naredne sezone igrati Drugu ABA ligu, sutra ćemo dati maksimum

Košarkaši Spars Realwaya sutra će protiv Slobode igrati meč za opstanak u ABA ligi 2.

Sarajevskim košarkašima u posljednjem, 22. kolu regularnog dijela sezone prijeko je potrebna pobjeda, ali i porazi direktnih konkurenata u borbi za opstanak, ekipa Dynamica i Novog Pazara, koje u ovom kolu očekuju teška gostovanja kod četvrtoplasirane Sutjeske i prvoplasirane ekipe Borca.

Trener Sparsa Nedim Džemić ističe da je meč protiv Slobode ključan i da je odlično što je ekipa Spars Realwaya nakon izuzetno lošeg početka sezone uspjela doći u situaciju da se pita za opstanak.

“U protekla dva mjeseca ekipa je pokazala karakter. Mi ćemo kao tim uraditi sve, dati svoj maksimum kao što smo i davali u posljednjih osam utakmica. Siguran sam da ćemo dati maksimum, a vjerujem da je ekipa zalaganjem pokazala da zaslužuje igrati ABA ligu 2. Eventualnom pobjedom, ali i porazom konkurenata na teškim gostovanjima, izborili bismo nastup u ovom takmičenju i naredne sezone”, rekao je Džemić na konferenciji za medije.

Ipak, Džemić očekuje da se Tuzlaci neće lako predati, a još su opasniji jer su osigurali opsatanak u ABA ligi 2 i sigurno je da će igrati bez pritiska.

“Vjerujem da će i oni dati maksimum. Igraju dobro u zadnje vrijeme, iako su imali dosta izmjena u igračkom kadru. Igrat će rasterećeno što ih čini još opasnijim”, dodao je Džemić.

Kapiten Sparsa Adin Vrabac je dodao da su igrači sarajevskog kluba svjesni važnosti utakmice i da će sigurno svi dati maksimum da ispune zacrtani cilj.

Susret Spars Realway – OKK Sloboda Tuzla će biti odigran sutra u 18 sati u dvorani Novo Sarajevo. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

nedim dzemicokkslobodaokkspars realway
KOMENTARI

KOMENTARI