Sport Centar

Džeko: Posebna utakmica za mene, a igrat ću je na stadionu na kojem sam počeo karijeru

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, a na Grbavici će gostovati Armenija.

Džeko: Posebna utakmica za mene, a igrat ću je na stadionu na kojem sam počeo karijeru
FOTO: FENA/Almir Razić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, a na Grbavici će gostovati Armenija.

Na konferenciji za medije se novinarima obratio i kapiten Zmajeva Edin Džeko, koji sutra slavi veliki jubilej – 100. nastup u najdražem dresu.

“Sigurno da jeste posebna utakmica za mene, s obzirom da je jubilarna 100. i to na mom stadionu, na kojem sam počeo karijeru. To će mi biti dodatni motiv, da nju odigram možda i najbolje dosad. Sigurno će biti još draža ako na kraju slavimo što je naš cilj. Tako će mi i Armenija ostati u sjećanju…”, rekao je Džeko.

“Ne treba puno pričati o imenima. Mi znamo sve što trebamo o njima, a na terenu ne igraju imena. Spremni smo i maksimalno ozibljno ćemo ući u utakmicu kako bi došli do onoga što nam treba”, nastavio je Dijamant te se osvrnuo na to kako nije postigao gol u posljednjih mjesec dana.

“Dobro da sam i to čuo, nisam znao za to. Nadam se prije svega da će moja ekipa da pobijedi, ako ja dam gol bit će još bolje za mene. Golova nekad ima, nekad nema, a ja se nadam da će ih u ovim kvalifikacijama na našoj strani biti dosta.”

Novinare je zanimalo i koji je meč ostao u sjećanju Edinu.

“Pa ne znam. Možda je na neki način najdraža utakmica ta Litvanija kada smo pobijedili i otišli na veliko takmičenje. Ta utakmica će većini Bosanaca i Hercegovaca ostati u sjećanju. Ima nekih utakmica koje se vraćaju uvijek. To može biti Nigerija na SP, odnosno Francuska kada smo primili gol iz penala, iako je to jedna od boljih utakmica koje smo odigrali…”, rekao je Džeko.

Potom je prokomentarisao i kapitena Armenija Mkhtaryana.

“On je sigurno najbolji armenski fudbaler i meni se on kao igrač sviđa. Ne igra bezveze u Arsenalu, a ja se iskreno nadam da nam neće stvoriti probleme, ali da hoće ostalim timovima u nastavku kvalifikacija”, rekao je Edin za kraj.

Utakmica BiH – Armenija se igra sutra na Grbavici od 20.45h.

edin dzekofudbalska reprezentacija bihgrbavicakvalifikacije za euro 2020
KOMENTARI

KOMENTARI

base
Gost

dijamant from grbavica base

wpDiscuz