Sport Centar

Dybala nakon dolaska Ronalda poslao poruku Pjaniću: Mire žao mi je, ali…

Postala je Italija odavno tijesna za ambicije najtrofejnijeg tamošnjeg kluba - Juventusa. Uzastopnim titulama prvaka (trenutno su na sedam) pomalo su se i u Juventusu zadovoljili i zato su krenuli u misiju pokoravanja Evrope, ali im se 2015. u Berlinu ispriječila Barcelona, dvije godine kasnije u Kardifu Real, da bi ih ove godine Kraljevski klub zaustavio u četvrtfinalu Lige šampiona i odložio uspon na vrh. 

Dybala nakon dolaska Ronalda poslao poruku Pjaniću: Mire žao mi je, ali…

Postala je Italija odavno tijesna za ambicije najtrofejnijeg tamošnjeg kluba – Juventusa. Uzastopnim titulama prvaka (trenutno su na sedam) pomalo su se i u Juventusu zadovoljili i zato su krenuli u misiju pokoravanja Evrope, ali im se 2015. u Berlinu ispriječila Barcelona, dvije godine kasnije u Kardifu Real, da bi ih ove godine Kraljevski klub zaustavio u četvrtfinalu Lige šampiona i odložio uspon na vrh. 

Možda samo do narednoj maja i finala na stadionu Wanda Metropolitano, pošto je upravo iz Madrida stigao Cristijano Ronaldo sa zadatkom da Staroj dami bar jednom u naredne četiri godine, na koliko mu važi ugovor, donese „ušati pehar“.

No, dolazak Ronalda uticao je, između ostalog, da se hijerarhija u Juventusovom timu očekivano promijeni. Zanimljivu priču otkrio je italijanskim novinarima Paolo Dybala.

„Prošle sezone, Pjanić i ja smo imali dogovor: ako je slobodnjak sa lijeve strane, Miralem bi pucao, dok su oni sa desne bili rezervisani za mene. Čim je Ronaldo stigao, napisao sam poruku Pjaniću: „Mire, izvini, ali mislim da nećeš izvoditi mnogo slobodnih udarca ove godine“. Šalu na stranu, zna se ko i kad šutira. Ako je sa lijeve strane slobodnjak, onda je izvođač Cristijanio, dok Miralem i ja samo stojimo da ukrasimo fotografiju. Jasna podjela je i što se penala tiče: prvo Ronaldo, pa ja, onda Pjanić“, kazao je Dybala.

 

cristiano ronaldojuventusmiralem pjanicpaolo dybala
KOMENTARI

KOMENTARI