Sport Centar

Dvije sjednice, a zatim slanje odgovora u UEFA-u: Sutra će biti zaključena sezona u PLBiH

Sezona Premijer lige BiH u nogometu, sve su prilike, bit će zaključena sutra.

Dvije sjednice, a zatim slanje odgovora u UEFA-u: Sutra će biti zaključena sezona u PLBiH

Sezona Premijer lige BiH u nogometu, sve su prilike, bit će zaključena sutra.

Tako će biti stavljena tačka na višesedmično natezanje između Nogometnog saveza BiH, klubova, nadležnih ministarstava i entitetskih štabova za borbu protiv pandemije.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS u posljednjem dopisu upućenom NSBiH ponovilo je raniji stav koji sugeriše da se utakmice neće moći igrati u manjem entitetu prije 1. jula. To će ujedno biti ključni argument koji će potegnuti Izvršni odbor Saveza na sjednici zakazanoj za sutra.

Nešto ranije istog dana sjednicu će održati Takmičarska komisija, koja će predložiti način na koji treba zaključiti sezonu.

Nezvanično, prvakom će nakon 22 odigrana kola biti proglašena ekipa Sarajeva, dok će u niži rang biti prebačene dvije posljednjeplasirane ekipe Premijer lige BiH, Čelik i Zvijezda 09. S druge strane, ulaznice u društvo najboljih bh. klubova dobit će Olimpik i Krupa.

Završnica Kupa BiH također neće biti odigrana, što je misterija za sebe. U Federaciji BiH utakmice se mogu igrati još od jučer, sva četiri učesnika polufinala su iz ovog entiteta (Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg, GOŠK), ali u Nogometnom savezu su već nekoliko puta istakli kako će neodigravanje lige automatski značiti identičnu odluku i za Kup.

Nakon što Izvršni odbor sutra i zvanično potvrdi zaključenje sezone, odgovor će biti poslan u sjedište UEFA-e u Nionu, zajedno sa spiskom učesnika evropskih kupova iz naše zemlje – Sarajevo (Liga prvaka), Željezničar, Zrinjski i Borac (Evropska liga).

izvrsni odbor nsbihuefa
KOMENTARI

KOMENTARI

DOSTA VISE SRANJA IZ RS!
Gost

IZBACITI BORAC IZ EVROPE!Dosta vise Milorada Dodika , to je NJEGOVA ODLUKA!Jebe cijelu anciju ima 2o godina a obrusava se preko svojih poulena iz SDP na SDA, a mi svi ko ovce – na SDA.Evo opet KO KOCI SVE U OVOJ DRZAVI!

nmsg
Gost

Ti si prolupo, svoje navijacke strasti usmjeri ka boljem sutra svom zeljkanu i njegovom sponzoru SDA, dok oni rastaljuju pokradene milijarde, trenutno im tvoj zekjkan nije interesantan, doduse ulozili su silan drzavni novac u sugavicu.

Nepoznat
Gost

Zaboravite fudbal u BiH.
Igrači koji če skoro 6 mjeseci biti
u pauzi i bez takmičenja.
Sve lige igraju u našem okruženju.
Ovdje je cijela liga blokirana
od politike i par ljudi koji imaju
lične interese.
Najgori scenariji koji je fudbal i
klubove mogao zadesti u ovom trenutku.
Svi če se teško opraviti.
I nemojte sada spominjati kao
primjer Francusku gdje takmičenje
prikinuto.

nmsg
Gost

Necemo Francusku, ali eto npr. Belgiju, Škotsku, Maltu itd.. itd ili npr Srbiju gdje je nastvljeno prvenstvo par kola da bi dosli u poziciju nase lige, tj. zavrsen dvokruzni sistem (odigrao svako sa svakim i kuci i na strani) i onda se dalje predvidjeni sistem takmičenja prekida.

wpDiscuz