Sport Centar

Đurbuzović: Jedno je sigurno na sjever BiH ne idemo na izlet

Fudbaleri Olimpika sutra će gostovati ekipi Zvijezda 09 u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Đurbuzović: Jedno je sigurno na sjever BiH ne idemo na izlet

Vukovi imaju pogodak zaostatka iz prvog duela na Otoci, koji je zavrešen pobjedom gostiju rezultatom 2:1.

Olimpik je jutros otputovao u Etno selo Stanišići, gdje će dočekati revanš susret koji je na rasporedu sutra od 13 sati. Prije odlaska na put razgovarali smo sa novim šefom stručnog štaba Dinom Đurbuzovićem, koji nam je na početku razgovora govorio o tome kako je ekipa radila u periodu od njegovog dolaska na Otoku.

“U proteklih nekoliko dana radili smo na treninzima sa ekipom i sve je bilo podređeno pripremi duela sa ekipom Zvijezde. Vremena za neke eventualne pripreme nismo imali, tako da smo sve snage usredotočili na pripremu ovog duela. Pred igrače smo postavili zahtjeve i sproveli smo ih kroz treninge, kako bismo se što bolje spremili za duel koji nam slijedi. Zadovoljan sam radom igrača, načinom na koji su podnijeli sve postavljeno pred njih i nadamo se da će u potpunosti odgovoriti naporima, koje iziskuje revanš susret. Jedno je sigurno na sjever BiH ne idemo na izlet, već sa jasnim ciljem da damo sve od sebe i pokažemo da možemo preokrenuti rezultat”, rekao je Đurbuzović.

Đurbuzović kaže da gosti imaju rezultatsku prednost, ali isto tako i da ta prednost nije nenadoknadiva.

“Mi smo u rezultatskom minusu i to je činjenica, ali s druge strane njihova prednost nije nenadoknadiva. Zvijezda svakako ima naš respekt, kvalitetna ekipa, sa kvalitetnim pojedincima, koja se nalazi u vrhu tabele, sa visokim ambicijama, ali na nama je da odigramo dobru utakmicu, pa ćemo vidjeti ko će se na kraju radovati.”

Tim Olimpika će danas popodne trenirati u Etno selu Stanišić, a šef struke će nakon tog treninga odlučiti ko će se naći u početnom sastavu za sutrašnji duel, prenosi Olimpik.ba.

dino đurbuzovićolimpikzvijezda 09
KOMENTARI

KOMENTARI