Sport Centar

Đumić poručio Dancima: Ja sam Bosanac, ali to ne znači da ne volim Dansku

Dario Đumić izabrao je reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je prošao sve mlađe selekcije danske reprezentacije, a to je izazvalo mnogobrojne reakcije danske sportske javnosti. Novi Zmaj je uporedio tu situaciju sa fudbalerom Liverpoola, Emreom Morom.

Đumić poručio Dancima: Ja sam Bosanac, ali to ne znači da ne volim Dansku

Đumić je igrao za mlađe selekcije danske reprezentacije, ali je uvijek isticao da mu je najveća želja dres Bosne i Hercegovine.

“Rođen sam u BiH, kao i moji roditelji. Osjećam se Bosancem, ali to ne znači da ne volim Dansku”, rekao je Đumić u razgovoru za tipsbladet.dk, te je dodao:

“Volim Dansku, ali ja sam više Bosanac. Ne znači to ni da se ne osjećam Dancem. Moji roditelji su mi uvijek govorili da moramo čuvati kulturu odakle su naši korijeni, ali da također moramo poštovati zemlju u kojoj živimo”.

Đumić je debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Albanije, nakon čega su uslijedili mnogobrojni komentari, a tu situaciju je uporedio sa Emreom Morom, koji je izabrao Tursku ispred Danske.

“Emre Mor je najbolji primjer. Neki su poludjeli, jer je izabrao Tursku. Te iste ljude možete čuti da govore da oni koji su porijeklom iz drugih država nikada ne mogu biti Danci i da takvi ne trebaju biti u reprezentaciji. Mogu se prepoznati u toj situaciji”, rekao je 25-godišnji Sarajlija.

danskadario dumicfudbalska reprezentacija bihnec nijmegen
KOMENTARI

KOMENTARI

Velež
Gost

Bravo!!! Prvo BiH pa onda ostali.Da su svi oni koji su rođeni ili povezani sa BiH uradili kao ti gdje bi nam bio kraj.Ali te ne treba ni spominjati jer nisu osjetili niti doživjeli BiH svojom domovinom.

wpDiscuz