Sport Centar

Duel Lige nacija između Azerbejdžana i Crne Gore igrat će se u Hrvatskoj

Evropska fudbalska federacija (UEFA) potvrdila je kako će utakmica Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore biti odigrana 14. novembra s početkom u 18 ati na stadionu "Ivan Laljak-Ivić" u Zaprešiću, saopšteno je u četvrtak iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Duel Lige nacija između Azerbejdžana i Crne Gore igrat će se u Hrvatskoj

Evropska fudbalska federacija (UEFA) potvrdila je kako će utakmica Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore biti odigrana 14. novembra s početkom u 18 ati na stadionu “Ivan Laljak-Ivić” u Zaprešiću, saopšteno je u četvrtak iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog sigurnosne situacije i konflikta između Azerbajdžana i Armenije, Izvršni odbor UEFA-e donio je odluku da se do daljnjega u te dvije države ne odigravaju klupske i reprezentativne utakmice u takmičenjima pod njenim okriljem te da su domaćini dužni pronaći alternativne, neutralne lokacije.

Fudbalski savez Azerbajdžana uputio je molbu HNS-u da utakmica petog kola grupe 1 Lige nacija C između Azerbajdžana i Crne Gore bude odigrana u Hrvatskoj, na što je HNS pozitivno odgovorio u duhu sportske solidarnosti, imajući u vidu značaj odvijanja sportskih takmičenja.

Uz koordinaciju s HNS-om, FS Azerbajdžana postigao je dogovor o igranju utakmice na stadionu “Ivan Laljak-Ivić” u Zaprešiću, a taj dogovor prihvaćen je od strane Fudbalskog saveza Crne Gore te UEFA-e, zaključili su iz HNS-a.

azerbejdzancrna gorazapresic
KOMENTARI

KOMENTARI