Sport Centar

Duel Francuske i Njemačke opravdao epitet derbija: Remi u šokantnoj završnici

U okviru 4. kola Grupe A Svjetskog prvenstva u rukometu, vrlo interesantnu utakmicu igrale su reprezentacije Njemačke i Francuske.

Duel Francuske i Njemačke opravdao epitet derbija: Remi u šokantnoj završnici

U okviru 4. kola grupe A Svjetskog prvenstva u rukometu, vrlo interesantnu utakmicu igrale su reprezentacije Njemačke i Francuske.

Njemačka je zabila prvi gol na utakmici i kroz cijelo prvo poluvrijeme su bili bolji protivnik. Francuzi su samo jednom prešli u vodstvo, a rezultat na kraju prvog poluvremena je glasio 12:10 u korist Njemačke.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo nešto neizvjesnosti, smjenjivale su se prednosti sa jedne strane na drugu, Francuska je uspjela nadoknaditi 2 gola zaostatka sa poluvremena, uspjeli su i povesti, ali najčešća prednost u toku drugog poluvremena bila je 1 razlike u korist jedne reprezentacije.

Na kraju je rezultat glasio 25:25 te se može reći da je to bio i najrealniji rezultat. Posljednji pogodak na utakmici je pao uz zvuk sirene, kada je veliko slavlje Francuzima donio N'guessan, koji je poravnao rezultat. Najbolji strijelci za reprezentaciju Njemačke su bili Strobel Gensheimer i Wiede sa po 4 pogotka, dok je reprezentaciju Francuske predvodio Mahe sa 9 pogodaka.

Posljednja utakmica na rasporedu je bila ona između Danske i Austrije u okviru grupe C, gdje su Danci ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 28:17, čime su osigurali prolazak u narednu fazu. Najefikasniji na utakmici su bili Landin i Lauge sa po 6 pogodaka.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

francuskanjemackasvjetsko prvenstvo u rukometu
KOMENTARI

KOMENTARI