Sport Centar

Dudić: Svi igrači su u konkurenciji za revanš protiv AEK-a, čeka nas drugačija utakmica

Fudbaleri Veleža sutra ujutro kreću za Atinu, let s mostarskog aerodroma zakazan je za 8.40 sati.

Dudić: Svi igrači su u konkurenciji za revanš protiv AEK-a, čeka nas drugačija utakmica

Fudbaleri Veleža sutra ujutro kreću za Atinu, let s mostarskog aerodroma zakazan je za 8.40 sati.

Ne treba posebno naglašavati koliko su Rođeni naoštreni, odlučni da u revanš meču drugog pretkola Konferencijske lige pokažu kako pobjeda nad AEK-om na Grbavici (2:1) nije bila plod slučajnosti.

Optimizam dodatno podiže i činjenica da će kompletan igrački kadar biti na raspolaganju šefu stručnog štaba Feđi Dudiću.

Denis Zvonić i Samir Radovac djelomično su sanirali povrede, trenirali su zadnja dva dana s ekipom. Idu s nama u Atinu, naravno. Do utakmice ćemo vidjeti da li su spremni krenuti od prve minute ili ući nešto kasnije. Tu je i Obren Cvijanović, također će biti u konkurenciji, po potrebi dobiti priliku. Imamo i jedan trening sutra navečer u Grčkoj, nakon kojeg ćemo dobiti jasniju sliku”, ističe Dudić u razgovoru za SCsport.

Strateg Veleža siguran je da će Grci od starta meča nastupiti agresivno.

“Očekuje nas drugačija utakmica nego na Grbavici. Oni će napasti, a mi moramo biti pametni i disciplinovani. Prvih 20 minuta je ključno. Kako ćemo se postaviti, kako odgovoriti na početni pritisak… Ako uspijemo na početku meča provesti ono što smo zamislili, odradit ćemo pola posla. Sigurno je da će i oni gledati kako ćemo mi izaći i ponašati se na terenu. Svaki detalj može biti krucijalan u ovakvim susretima”.

Dudić ne strahuje od atmosfere koja očekuje Mostarce na stadionu Spyros Louis.

“To je ogroman stadion. Čak i ako bude desetak hiljada gledalaca, jer ne vjerujem da će biti više zbog epidemioloških mjera i svega ostalog, neće moći tek tako stvoriti neki pakleni ambijent, koji je inače uobičajen u Grčkoj. Možda čak naprave i dodatni pritisak svojim igračima ukoliko ne postignu gol u uvodu meča, jer tamo vlada veliko nezadovoljstvo nakon što smo ih porazili prošle sedmice”, govori trener Veleža.

Svjestan je ogromnog uloga, ali pokušava spustiti loptu.

Naš prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige bio bi prvorazredna senzacija, suvišno je to naglašavati. To bi bilo poput onog podviga Sarajeva, kada su izbacili tadašnjeg viceprvaka Belgije, ekipu Genka. Nemamo mi puno takvih uspjeha. Da ne govorim koliko bi to značilo samom Veležu, koji je nakon 33 godine izašao u Evropu. Međutim, ne razmišljam previše u tom smjeru, bitno je ostati hladne glave, koncentrisan na ovo što nas čeka u četvrtak. Bitno je da pružimo naš maksimum i ne nasjedamo na provokacije, koje također očekujem, pa šta bude”, konstatuje Feđa Dudić.

aek atinafedja dudicfkvelezkonferencijska liga
KOMENTARI

KOMENTARI