Sport Centar

Dudić: Očekujem kvalitetnu utakmicu, Petrović je od otpisanog Olimpika stvorio drugačiju ekipu

Reprezentativnu pauzu nogometaši Veleža su iskoristili kako bi što bolje pripremili za drugog protivnika u trećem krugu, ekipu Olimpika.

Dudić: Očekujem kvalitetnu utakmicu, Petrović je od otpisanog Olimpika stvorio drugačiju ekipu

Reprezentativnu pauzu nogometaši Veleža su iskoristili kako bi što bolje pripremili za drugog protivnika u trećem krugu, ekipu Olimpika.

Olimpika s kojim je Velež tokom posljednjeg boravka u Prvoj ligi FBiH vodio veliku borbu za prvo mjesto.

U Premijer ligi, barem kada je u pitanju ova sezona za sada su u egalu s ovim protivnikom. Jednu utakmicu na Otoci su izgubili, drugu su dobili na svom terenu, u decembru prošle godine.

U međuvremenu kada je u pitanju Velež, trener Dudić je iskoristio pauzu, pa je ekipa odradila jednu trening utakmicu u Ljubuškom. Utakmicu su počeli Bobić, Alikadić, Alagić, Cheshmedziev, Osmić, Smailović, Pršeš, Behram, Sijamija, Zubanović, Džanković, dok su u nastavku igrali Bogdanović, Ćosić, Zvonić, Zeljković, Dario, Hasanović, Radovac, Vehabović, Anđušić, Brandao, Ovčina, piše Dnevni list.

Iako je to u ovom trenutku teško procijeniti, ekipa koja je dobila priliku u drugom poluvremenu se čini kao realnija opcija za susret u ponedeljak. U tom susretu Velež je slavio 7:2, tri gola je postigao Radovac, a ono što je ipak važnije da se dva puta u strijelce upisao Brandao čiji golovi itekako nedostaju ekipi.

Po jedan su dodali Ovčina i Zubanović koji bi u ovom nadolazećem susretu, kao i Brandao mogli podnijeti najveći teret jer zbog povrede, ali i kartona Dudić ne računa na prvog strijelca lige Obrena Cvijanovića, dok je pod upitnikom nastup i napadača Dejana Georgijevića. Također u ponedeljak na terenu neće biti ni Slaviše Radovića.

“Sigurno očekujem jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu jer obje ekipe teže nadigravanju. Olimpik je jedna potpuno druga ekipa u odnosu na prvu polusezonu što su pokazali ovog proljeća gdje su u četiri kola upisali dvije pobjede i dva poraza. U susretima kada su poraženi nisu bili u podređenom položaju, pogotovo to mislim na posljednju utakmicu na Pecari gdje je na kraju rezultat bio pomalo previsok i nerealan. Sada je to skup iskusnih premijerligaških igrača, a izdvajaju je Gavrić i Čurjurić u sredini terena koji daju ton igri Olimpika. S druge strane i Slavko Petrović radi odličan posao i od otpisane ekipe stvorio je jednu sasvim drugačiju koja ravnopravno parira svim ostalim”, kaže u najavi utakmice Feđa Dudić.

fedja dudicfkolimpikfkvelezslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI