Sport Centar

Državno prvenstvo u džudou: Članovi ON1 kluba ponovo ostvarili vrlo zapažene rezultate

Proteklih dana u Vitezu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudou za takmičare do 15 i 21 godine gdje su zapažene rezultate ostvarili iz ON1 kluba.

Državno prvenstvo u džudou: Članovi ON1 kluba ponovo ostvarili vrlo zapažene rezultate

Proteklih dana u Vitezu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudou za takmičare do 15 i 21 godine gdje su zapažene rezultate ostvarili iz ON1 kluba.

ON1 Džudo klub je ostvario tri izuzetna uzastopna uspijeha na prvenstvima u BiH u proteklom periodu, pa tako nakon velikog uspjeha na Federalnom prvenstvu 16.03.2019 u Vogošći gdje je ostavio sve klubove za sobom osvojivši najveći broj medalja ukupno 25, uslijedio je uspijeh i na Državnom prvenstvu za kadete U18, 23.03.2019 u Bihaću.

ON1 Džudo klub osvojio u ukupnom plasmanu treće mjesto i postao treći najuspješniji klub u BiH za kadete u 2019 godini, a Mustafa Hebib ponovo postao prvak države, potvrdio kvalitet i nesumljivo epitet jednog od najperspektivnijih mladih sportista Bosne i Hercegovine time je obezbjedio nastup na međunarodnoj sportskoj sceni i na nadolazećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj (Varšava) u junu , EYOF- u koji se održava u Azerbejdžanu (Baku) u julu, te Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori u augustu.

Državno prvenstvo u Vitezu je bilo kruna uspijeha u prvoj polovicu 2019 godine, gdje je ON1 Džudo klub postao najuspješniji klub Bosne i Hercegovine u mlađim kadetkinjama U15, naše takmičarke su osvojile naslov najbolje ženske ekipe Bosne i Hercegovine,.
Drugo mjesto pripalo je JK.Lukavac a treće mjesto osvojio je JK Famos.

Tri takmičarke ON1 kluba su postale prvakinje Države a jedna takmičarke je osvojila naslov vice prvakinje. Prvakinje Države su Narin Handan, Amina Merjem Hebib i Zahra Handan dok je Emina Ićindić osvojila srebro.

U konkurenciji juniora osvojene su dvije bronzane medalje koje su osvojili Benjamin Hasanović i Emin Borušić I time potvrdili mjesto u reprenzetaciji. Benjamin Hasanović je nakon reprenzetativnog statusa u kadetskoj vrsti prošle godine prelaskom u juniore u 2019 potvrdio takmičarski kvalitet.

Takmičar Amsal Šorlija je osvoji naslov Državnog prvaka za juniore iako kao takmičar ON1 Džudo kluba pod nerazjašnjenim okolnostima nastupio je za JK.Bosnu.

U pomenutom slučaju se očito radi o neregularnostima uobičajenim u slučajevima povezanim sa JK Bosna i predsjednikom JSBIH Branislavom Crnogorcem. Odgovori i Rješenje ovog slučaja će se potražiti u okviru pravila i zakonskih regulativa.

dzudoon1
KOMENTARI

KOMENTARI