Sport Centar

Druženje i fer plej obilježili takmičenja na Igrama u Kaknju, Mostaru i Sarajevu

U prethodnom periodu, 7. BH Telecom Sportske igre mladih, održane su u Kaknju, Mostaru i Sarajevu, a druženje i fer plej obilježili su takmičenja među mališanima. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH.

Druženje i fer plej obilježili takmičenja na Igrama u Kaknju, Mostaru i Sarajevu

Mališani su imali priliku takmičiti se u deset sportskih disciplina u dvije starosne kategorije, a oni najbolji ostvarili su svoj plasman na finalno takmičenje Igara koje će se održati u periodu 8.8.-13.8.2017. godine u Sarajevu.

Sportske igre mladih su dobile i prve predstavnike iz Kaknja gdje se Igre ove godine održavaju po prvi put. Predstavnici ovog grada u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, koji će se i na finalnom takmičenju boriti za titulu najboljih, su dječaci iz ekipe „FK Mladost Doboj Kakanj“.

„Osvojili smo Poli CUP u Kaknju i jedva čekamo finalno takmičenje u Sarajevu. Nadamo se da ćemo i tamo pobijediti“ kazao je Semir Kozlo, kapiten ekipe „FK Madost Doboj Kakanj“.

Radosna SIM turneja je svoje putovanje nastavila u Mostaru gdje su mališani imali priliku da se takmiče u košarci, rukometu, nogometu te odbojci. Kao najuspješnija ekipa na Plazma CUP-u, takmičenju u odbojci, pokazali su se dječaci iz ekipe sa domišljatim nazivom „Propali talenti“, dok su se kao najuspješnije košakašice u okviru Bingo CUP-a, pokazale djevojčice iz ekipe „Turbina 1“ koje su na ovo takmičenje stigle iz Jablanice.

Regionalno takmičenje Igara održano je i u Sarajevu, a najbolji u nogometu, košarci, rukometu, tenisu, stonom tenisu, odbojci na pijesku, šahu te odbojci će na finalnom takmičenju Igara odmjeriti snage sa mališanima iz drugih bh. gradova. Dječaci i djevojčice iz ovog grada su pokazali veliko interesovanje za Gorenje CUP, takmičenje u rukometu, a pobjednice na ovom takmičenju u kategoriji 2002. godište i mlađi su djevojčice iz ekipa „RK Neretva“.

Takmičenjima u Sarajevu su se pridružili i predstavnici kompanije Gorenje koja je i ove godine pokrovitelj rukometnog dijela takmičarskog programa.

“Kada sam na razgovoru o nastavku saradnje primio veselu ekipu iz organizacije Sportskih igara mladih, njihova pozitivna energija i strast prema organizaciji Igara za svu djecu, uz pozitivne komentare o prošlogodišnjem partnerstvu, su mi definitivno bili motiv da našu uspješnu saradnju nastavimo i u ovoj godini. Sada sa ponosom mogu reći da mi je izuzetno drago da smo dio najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini i da ćemo i ove godine uveseliti mnogobrojnu djecu sa besplatnim učešćem u Igrama“ izjavio je Robert Polšak, generalni direktor Gorenje Commerce d.o.o.

Takmičenja u Sarajevu završena su Coca-Cola CUP-om, takmičenjem u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, a u finalnoj utakmici između ekipa „AP Gang“ i „Bordo bijeli“, ekipa predvođena kapitenom Farisom Rašidovićem sa nazivom „Bordo bijeli“ omogućila je plasman na finalno takmičenje Igara.

Radosna turneja Sportskih igara mladih nastavlja svoje putovanje u Travnik, Zenicu i Srebrenik, a svi zainteresovani koji žele biti dio najljepše sportske priče u BiH mogu se prijaviti na www.igremladih.ba i saznati zašto su Igre zaakooon!

sportske igre mladih
KOMENTARI

KOMENTARI