Sport Centar

Drugo izdanje Foruma sporta: Među predavačima Delić, Ligata, Palić, Softić, Kapo, Hujdur,…

Nakon uspješno održane prve konferencije koja je u okupila predavače iz struke među kojima su bili Samir Avdić, Tomislav Cvitanušić, Tarik Trbić i Emir Muhamedagić, te na kojoj su predstavljene platforme “Sophico” i “Sve za sport” u drugoj godini organizatori očekuju još veći odziv i interes javnosti.

Drugo izdanje Foruma sporta: Među predavačima Delić, Ligata, Palić, Softić, Kapo, Hujdur,…

Nakon uspješno održane prve konferencije Forum sporta koja je u okupila predavače iz struke među kojima su bili Samir Avdić, Tomislav Cvitanušić, Tarik Trbić i Emir Muhamedagić, te na kojoj su predstavljene platforme “Sophico” i “Sve za sport” u drugoj godini organizatori očekuju još veći odziv i interes javnosti.

Konferencija je podijeljena u dva segmenta, predavanja i okrugli stol, a biće održana u hotelu Hollywood 16.11.2019. godine.

Forum sporta namijenjen je za osobe koje rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobama koje organizuju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

Predavači na konferenciji bit će Emir Delić, predsjednik asocijacije sportskih novinara u BiH i novinar na Al Jazeera Balkans, Jasmin Ligata, PR Edina Džeke, Mirze Teletovića, Amela Tuke, Damir Džumhura i dr. vrhunskih sportaša, zatim Marijan Palić, autor najprodavanije knjige o marketingu u Hrvatskoj u 2019. godini (Atomski Marketing) i stručnjak za marketing u sportu.

Osim njih na konferenciji će govoriti i Nudžejma Softić, predsjednica Udruženja sportista rekreativaca “Trčanje i to” i direktorica GREEN LAKE BH Triatlona, Amel Kapo, osnivač prvog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, dobitnik UNICEF nagrade za šampiona inkluzije, Emir Hujdur, osnivač ŠF Respekt, škole fudbala za sve koja je dobitnik UNICEF-ovog priznanja “Šampion inkluzije”, te UEFA Children Award. Konferenciji će prisustvovati i članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, Asad Omerović i Ermin Jusufović, koji će govoriti o zlatnim momcima bh. sporta.

Osim predavanja na Forumu će biti održan i okrugli stol na temu “Osnaživanje žena u bh. sportu” u kojem će učestvovati Razija Mujanović, Nudžejma Softić, Ivana Vlaić, Ilma Kazazić, te Samira Hurem. Moderator okruglog stola biće Amina Kurtagić iz ŠF Respekt.

Forum ima za cilj unaprijeđenje sporta u BiH, poboljšanje organizacionih aspekata i poslovanja klubova i organizacija u sportu. Oni koji budu prisustvovali forumu, steći će nove vještine i sigurno će biti bogatiji za jedno značajno iskustvo iz struke.

Više informacija o samoj konferenciji i načinima prijave možete pronaći na zvaničnoj stranici www.forumsporta.ba i putem maila info@forumsporta.ba.

forum sporta
KOMENTARI

KOMENTARI