Sport Centar

Drugi memorijalni turnir “Sabit Hadžić”: Finalna utakmica u direktnom prenosu

U prostorijama OKK Spars održana je press-konferencija za medije povodom održavanja 2. međunarodnog memorijalnog turnira „Sabit Hadžić“.

Drugi memorijalni turnir “Sabit Hadžić”: Finalna utakmica u direktnom prenosu

U prostorijama OKK Spars održana je press-konferencija za medije povodom održavanja 2. međunarodnog memorijalnog turnira „Sabit Hadžić“.

Na konferenciji su se medijima obratili direktor OKK SPARS Nermin Selimović i trener seniorske ekipe Goran Šehovac.

U uvodnom dijelu, Nermin Selimović je prisutne predstavnike medija upoznao sa organizacijom i značajem 2. međunarodnog memorijalnog turnira „Sabit Hadžić“.

„Želio bih vas sve pozdraviti i zahvaliti Vam se na vremenu koje ste izdvojili za današnji press. Kada je u pitanju 2. memorijalni turnir Sabit Hadžić, učesnici su, pored našeg kluba, ekipa Lovćena – učesnik ABA 2 lige, ekipa HKK Široki – aktuelni prvak naše države i također učesnik ABA 2 Lige, i ekipa iz Slovenije KK Krka Novo Mesto koja je učesnik ABA 1 Lige.

O značaju samog turnira, možemo reći da je rahmetli Sabit Hadžić sviju nas mnogo zadužio. Napravio je velike stvari, generalno, za našu košarku i našem klubu je mnogo pomogao na samom početku. Bio je prijatelj kluba, pomagao je i kada je imao angažmane van BiH, bili smo stalno u kontaktu i najmanje što mi možemo učiniti za tog čovjeka jeste organizovati ovakav memorijal kako bi njegovo ime i djela ostali dugo u sjećanju.

Turniru će prisustvovati njegov sin i njegova supruga će doći iz Turske, tako da nas očekuje jedan pravi festival košatke 20. i 21.09. u Sarajevu. Drugi međunarodni memorijalni turnir „Sabit Hadžić“, se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji su prepoznali značaj turnira i prošle i ove godine.“

Nakon direktora OKK Spars, prisutnim predstavnicima medija se obratio i trener ekipe Goran Šehovac.

„Sigurno da se radi o kvalitetnom turniru, to i imena učesnika potvrđuju. Očekuje nas sigurno lijepa i zanimljiva košarka na ovom turniru. Meni lično učešće na ovom turniru predstavlja veliku čast, jer sam za Sabita vezan od malih nogu. Moj otac je bio Sabitov prvi trener, kroz košarkašku sekciju, tako da sam odrastao uz njega, proveo dosta lijepih trenutaka i u mnogim stvarima mi je pomogao savjetima. Sa posebnim emocijama dočekujem ovaj turnir. Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje košarke i medije da isprate ovaj turnir, jer samo ime Sabit Hadži zaslužuje veliki odziv i publike i sportskih radnika”, rekao je trener Šehovac

Bitno je spomenuti da će finalnu utakmicu turnira prenositi BHT 1, u subotu 21.09.2019. u 17:00h.

okk sparssabit hadzic
KOMENTARI