Sport Centar

Druga liga FBiH, grupa “Jug”: Lider Neum gostuje u Jablanici, Klis u Mostaru protiv Branitelja

Utakmice 8. kola Druge lige FBiH, grupa "Jug" donose nekoliko zanimljivih mečeva, , a u subotu 5. oktobra u Jablanici u derbiju kola sastaju se četveroplasirana domaća Turbina i lider na tabeli ekipa Neuma.

Druga liga FBiH, grupa “Jug”: Lider Neum gostuje u Jablanici, Klis u Mostaru protiv Branitelja

Utakmice 8. kola Druge lige FBiH, grupa “Jug” donose nekoliko zanimljivih mečeva, , a u subotu 5. oktobra u Jablanici u derbiju kola sastaju se četveroplasirana domaća Turbina i lider na tabeli ekipa Neuma.

Očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj su moguća sva tri ishoda.

Drugoplasirani Klis iz Buturović Polja gostuje kod mostarskog Branitelja, a i trećeplasirana ekipa Posušja, nakon prvog poraza u prošlom kolu kod kuće od Tomislava će na ” noge ” 11- plasiranoj Rami, te će nastojati da povoljnim rezultatom zaboravi poraz iz prošlog kola .

Najefikasnija ekipa u ligi, Ljubuški je apsolutni favorit u domaćem duelu sa Kamešnicom, kao i Bjelopoljac u domaćem duelu sa “fenjerašem”, ekipom Grude .

I Tomislav je u prilici da na svom travnjaku potvrdi trijumf u Posušju u duelu sa ove jeseni slabašnom gornjevakufskom Slogom.

Jedan od derbija se još igra u Livnu, gdje se sastaju ekipe koje su komšije na tabeli i imaju isti broj bodova, 10, domaći Troglav 1918 i Brotnjo Čitluk.

Raspored i satnica 8. kola Druge lige FBiH, grupa “Jug”

Subota, 05. oktobar u 15:30 sati,

Jablanica : Turbina – Neum , glavni sudija: Anel Puce (Mostar) , pomoćnici: Antonio
Marčinko (Čituk), i Armin Đulić (Mostar), delegat: Zdenko Raguž (Čapljina).

Nedjelja, 06. oktobar u 15;30 sati,

Prozor / Rama : Rama – Posušje , Ivan Jurič, Drago Tabak i Luka Papac, Drago Letica, svi Tomislavgrad .

Ljubuški : Ljubuški – Kamešnica , Emil Husković (Mostar) , Elmedin Padalović (Buturović Polje – Konjic) i Dalibor Mavrak (Mostar), Josip Lozančić (Livno).

Bijelo Polje : Bjelopoljac – Grude ,Oliver Kožul (Široki Brijeg), Matej Bevanda (Čitluk) i Darijo Lovrić (Široki Brijeg), Dženadin Podrum (Konjic).

Tomislavgrad : Tomislav – Sloga , Dominik Jureta (Livno), Antonio Čačija ( Livno), i Andrija Dolić (Prozor / Rama), Tomo Kokalović ( Bosansko Grahovo) .

Mostar : Branitelj – Klis , David Čule (Mostar – Kruševo) Goran Kolobara (Mostar) i Matej Raguž (Stolac), Dražen Mustapić (Široki Brijeg).

Livno : Troglav 1918 – Brotnjo Čitluk , Marin Suton (Mostar), Denis Limov (Gabela) i Anis Kalajdžić (Mostar) Samir Spahalić (Mostar).

Slobodna ekipa Stolac.

druga liga fbih jug
KOMENTARI

KOMENTARI