Sport Centar

Dragan Marković i Ivan Karačić optimistični pred dvomeč sa Kosovom

Dragan Marković i Ivan Karačić optimistični pred dvomeč sa Kosovom

Drugi dio kvalifikacija izabranici Dragana Markovića igrat će od 6. do 13. januara, a u tom periodu odigrat će četiri susreta. Prve dvije utakmice bh. rukometaši igrat će protiv Kosova u srijedu u Đakovici, odnosno tri dana kasnije u Tuzli. Kvalifikacije ćemo okončati revanš susretima sa Slovačkom 13. januara u Hlohovecu i Litvanijom 17. januara u Tuzli.
Bh. rukometaši već sutra putuju u Bar gdje će u ponedjeljak igrati prijateljsku utakimicu protiv domaće Crne Gore, koja se trenutno priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.
Naša ekspedicija iz Crne Gore u utorak putuju za Đakovicu u kojoj će dan kasnije igrati prvi susret sa selekcijom Kosova.

“Kosovo je velika nepoznanica za sve, pa tako i za nas. Kao igrač nisam nikoga podcjenjivao, a posebno ekipu Kosova jer je s tih prostora došao veliki broj kvalitetnih igrača. Trenirao me je Petrit Fejzula koji je bio kapetan Jugoslavije i on je samo jedan od svjetskih igrača s tih prostora. Mi s velikim respektom idemo na Kosovo, ali bez straha jer imamo kvalitetu i možemo igrati sa svim ekipama“, rekao je selektor Marković.

Selektor Dragan Marković od igrača sa spiska, koji je objavio početkom prošlog mjeseca, ne može računati na povrijeđenog Vladimira Vranješa, koga će zamijeniti Damir Halilković.

“Nadam se da će 2016. godina biti puno uspješnija nego prethodna godina. Imamo sve preduvjete da odigramo kvalitetno sve četiri utakmice. U klubovima svi igramo dobro i vidjet ćemo kako će se to odraziti na reprezentaciju. Po imenima smo najbolja reprezentacija u skupini i mislim da ćemo to opravdati na terenu“, najavio je Ivan Karačić.

Nakon dva odigrana susreta u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi sa Litvanijom, treća je Slovačka, dok je Kosovo posljednjeplasirano bez bodova. Bh. rukometaši kvalifikacije su otvorili pobjedom u Tuzli nad Slovačkom s 29:25, dok su u gostima remizirali s Litvanijom rezultatom 27:27.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI