Sport Centar

Double-double Halilovića u porazu Metropolitansa, skromne partije Atića i Alibegovića

Igrane su utakmice devetog kola košarkaškog Eurocupa, a nastupe su zabilježila tri bosanskohercegovačka reprezentativca - Miralem Halilović, Edin Atić i Amar Alibegović.

Double-double Halilovića u porazu Metropolitansa, skromne partije Atića i Alibegovića

Igrane su utakmice devetog kola košarkaškog Eurocupa, a nastupe su zabilježila tri bosanskohercegovačka reprezentativca – Miralem Halilović, Edin Atić i Amar Alibegović.

Halilović je sa Metropolitansom poražen od Lietkabelisa (96:89). Francuska ekipa bila je favorit u ovom meču i jednim dijelom je imala prednost, ali domaći u posljednjih deset minuta nisu ispuštali vodstvo i na kraju su slavili.

Giedraitis je vodio litvanski klub do trijumfa sa 25 poena, a dodao je po jedan skok i asistenciju. Berzins ga je pratio sa 19 poena, šest skokova i asistencijom, dok je u poraženoj ekipi prvo tima bio upravo naš Halilović sa double-double učinkom. Imao je 19 poena, 11 skokova i dvije asistencije.

Budućnost je opravdala ulogu favorita protiv Bursaspora, ali na jako težak način. Slavili su u uzbudljivoj završnici sa 83:82. Crnogorski klub je u posljednjih deset minuta ušao sa čak 15 poena zaostatka, ali na kraju je uspio doći do trijumfa.

U redovima Budućnosti Micov je ubacio 20 poena uz sedam skokova, dok je Reed dodao 18 poena i 12 skokova. Naš Atić je imao osam skokova i dvije asistencije. U poraženoj ekipi Freeman je ubacio 22 poen uz tri asistencije i skok.

Virtus Bologna umalo nije prokockala prednost od 11 poena u četvrtoj dionici, a na kraju su slavili sa 83:82. Do trijumfa su ih vodili Jaiteh i Weems sa po 15 poena, dok je u poraženoj ekipi Jones imao 17 poena, šest skokova i asistenciju. Kod domaćih naš Alibegović je imao skroman učinak sa 4 poena, te po skok i asistenciju.

 

 

amar alibegovicbuducnostedin aticeurocupmetropolitans 92 levalloismiralem halilovicvirtus bologna
KOMENTARI