Sport Centar

Dosta preokreta i uzbuđenja: Pobjede FAN Ferhatović/Regulator i Farmavite

Dosta preokreta i uzbuđenja: Pobjede FAN Ferhatović/Regulator i Farmavite

FAN Ferhatović/Regulator – Bosnalijek 4:2 (Cerić 3, N. Ferhatović / Šehović, Sipović)

Prvu priliku imao je FAN Ferhatović/Regulator preko Ćosovića koji je šutirao tik pored lijeve stative. Uzvratio je Bosnalijek u petoj minuti kada je Sipović izašao sam pred golmana, ali je Wohlk je bio uspješniji. U osmoj minuti susreta vidjeli smo i prvi pogodak. Odličnu solo akciju izveo je Nail Šehović i nakon toga je pogodio u nebranjeni dio gola, za vodstvo Bosnalijeka 0:1.

Ipak, samo 20 sekundi kasnije uslijedilo je poravnanje. Tarik Cerić je pogodio iz slobodnog udarca ispod živog zida za 1:1. U nastavku više šansi je imala ekipa Bosnalijeka ali bez promjene rezultata. U 16. minuti Amar Ferhatović je šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Bosnalijeka Ersin Mrguda odbranio uz mnogo problema. Isti igrač je u 19. minuti sve sam napravio i šutirao iz okreta, ali je pogodio stativu.

Na otvaranju drugog poluvremena po gol na obje strane. Elmedin Sipović je doveo Bosnalijek u prednost, ali je Cerić nedugo zatim ponovo poravnao rezultat na 2:2. Na isteku 30. minute FAN Ferhatović/Regulator je stigao do preokreta. Amar Ferhatović je šutirao, golman je odbio loptu do Cerica koji je postigao hat-trick za 3:2. Samo minut kasnije stopostotna prilika za Bosnalijek, kada je Samir Memisević izašao jedan na jedan jedan sa golmanom, ali je pokušao atraktivnim lob udarcem koji na kraju nije uspio.

Kontra u posljednjoj minuti susreta donijela je konačan rezultat. Cerić je uradio sve sam i pogodio je stativu, a Nidal Ferhatovic je postigao pogodak nakon odbijanca za konačnih 4:2.

FAN Ferhatović/Regulator: Nedžad Smajević, Emir Memčić, Amar
Ferhatović, Ensar Ćosović, Amar Džozo, Nidal Ferhatovć, Aldin Hadžalić,
Adnan Muharemović, Elmedin Korjenić, Mirza Wohlk, Ivor Dode, Tarik
Cerić.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija,
Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail
Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir
Memišević.


Farmavita-City Park 5:3 (Smajović 2, Kratovac, Hadžić, Kadić / Vlarić 3)

Utakmica između Farmavite i City Parka je otvorena bez velikih prilika. Prva ozbiljnija šansa je ipak pretvorena u pogodak, a Adnan Smajović je iz trećeg pokušaja postigao pogodak za 1:0 u 5. minuti. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije pokušao lob udarcem, ali je lopta otišla pokraj stative.

Fantastični Smajović je u 13. minuti udvostručio prednost Farmavite nebranjenim udarcem, a u istoj minuti plava ekipa je postigla i treći gol. Haris Kratovac je šutirao, a lopta je pogodila nekog u odbrani City Parka i prevarila golmana za 3:0.

Činilo se da je sve gotovo, a u drugoj minuti nastavka tračak nade za City Park vratio je Armin Vlarić smanjivši na 3:1. City Park je iznenada zaigrao mnogo bolje, a isti igrač je smanjio na 3:2. Već u 27. minuti Vlarić je hat-trickom poravnao na 3:3 i ušlo se u uzbudljivu završnicu. U 36. minuti Amel Mulić je imao dvije stopostotne prilike za preokret. Prvo mu je odbranio golman Farmavite, a drugi put je pogodio stativu.

Kazna je uslijedila već u narednom napadu. Faruk Hadžić je pogodio nakon kornera i vratio Farmaviti prednost, a Muhamed Kadić je u posljednjim sekundama postavio konačan rezultat 5:3.

Farmavita: Faruk Hadžić, Muhamed Kadić, Nermin Pindžo, Vedran Bači,
Almir Mešić, Mirza Borovčanin, Senja Žujo, Mehmed Jahić, Adnan Nurko,
Haris Kratovac, Dino Avdić, Armin Ćutahija, Adnan Smajović.

City
Park: Aldin Neradin, Podbičanin Eldin, Dacić Samir, Karić Amir, Hodžić
Redžo, Mulić Amel, Mulić Fikret, Ljuca Ismir, Mulić Kemal, Čavčić Faris,
Vlarić Admir.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI