Sport Centar

Domino efekt: Od prodaje Neymara ovisi i transfer Edina Džeke u Inter

"El Clasico" borba za Neymara zabavljat će nas očito još neko vrijeme, a možda i do kraja prijelaznog roka. Real i Barca krenuli su u licitiranje za najskupljeg igrača u historiji, a kada bi se taj transfer dogodio, on bi pokrenuo pravu lavinu.

Domino efekt: Od prodaje Neymara ovisi i transfer Edina Džeke u Inter

“El Clasico” borba za Neymara zabavljat će nas očito još neko vrijeme, a možda i do kraja prijelaznog roka. Real i Barca krenuli su u licitiranje za najskupljeg igrača u historiji, a kada bi se taj transfer dogodio, on bi pokrenuo pravu lavinu.

Današnja Gazzetta dello Sport donosi tekst pod naslovom ‘Neymar oslobađa sve’. U prijevodu, ako PSG proda Brazilca, tada će se osloboditi mjesto, a i novac, da Juventusu isplate 90 miliona eura za Paula Dybalu. Taj novac Bianconeri bi odmah preusmjerili za dovođenje Maura Icardija, čija je avantura u Interu završena.

No, tada bi i Nerazzurri imali viška mjesto u napadu, a Antonio Conte planira igrati s dva napadača. Pored Lautara Martineza i Romelua Lukakua, našlo bi se mjesta za Edina Džeku, kojeg na Meazzi već dugo pikiraju. Konačno, prodaja Džeke konačno bi Romi osigurala sredstva za dovođenje njihove želje – Gonzala Higuaina.

Da bi se ovo sve ostvarilo, prvenstveno bi operacija Neymar trebala završiti barem pokoji dan prije kraja mercata, kako bi ostali klubovi iz ove jednadžbe realizirali svoje ideje i vizije. I tada bi bilo teško za očekivati da se sve ovo dogodi, no sigurno je da će PSG kupovati ako stigne ogroman priljev novca od Neymara. A onda se spremite za nevjerovatnu završnicu prijelaznog roka.

NEYMAR

barcelonaedin dzekointermauro icardineymarpsgreal madrid
KOMENTARI

KOMENTARI