Sport Centar

Dominacija Đedovića, fantastičan nastup i Renfroa, Kikanović ubacio deset poena

Dominacija Đedovića, fantastičan nastup i Renfroa, Kikanović ubacio deset poena

Banvitspor je u prvoj četvrtini nakon vodstva Bayerna napravio preokret i u drugi period ušao sa šest poena prednosti (14:20). Bavarci su u drugoj dionici vratili vodstvo i sa istom prednošću otišli na odmor (41:35). 

Na početku treće četvrtine rezultat je bio u egalu, da bi u drugom dijelu Bayern došao do deset poena prednosti, a sa plus osam su ušli u četvrtu četvrtinu. U posljednjoj dionici prednost njemačkog tima je rasla, da bi na kraju slavili sa 77:62. 

Đedović je pružio fantastičnu partiju i ubacio je 28 poena čime je bio daleko najefikasniji igrač utakmice. Imao je i šest skokova, te asistenciju. Dobru partiju pružio je i Renfroe, koji je bio drugi najefikasniji u Bayernu sa 13 poena, a dodao je osam skokova i čak 13 asistencija. 

U poraženoj ekipi Moerman ubacio je 20 poena, uz pet skokova i asistenciju, dok je Johnson dodao 18 poena.

Poslije ove pobjede Bayern je na prvom mjestu grupe G s omjerom 4:1, ispred Banvitspora koji ima omjer 3:2. 

Alba Berlin je imala prednost od 11 poena u prvoj četvrtini, ali je Milano do ulaska u drugi period smanjio zaostatak na pet poena. Njemački klub je i u drugoj četvrtini imao većim dijelom prednost, ali je na odmor Milano otišao sa plus sva (47:45). 

Milano je u trećoj dionici nastavio sa odličnom igrom i prednost je rasla, a na ulasku u posljednju dionicu iznosila je 12 poena (69:57). Četvrtu četvrtinu domaći su rutinski odradili i na kraju slavili sa 91:78.

U redovima Albe naš Kikanović ubacio je deset poena, a dodak je šest skokova i dvije asistencije. Najefikasniji bio je Lončar sa 20 poena, dok je King ubacio 16, a Cherry 13. Domaće je do pobjede vodio Simon sa 28 poena, a McLean je dodao 13. 

Alba Berlin je pala na četvrto mjesto grupe J nakon ovog poraza sa omjerom 2:3, dok je i dalje prvoplasirani Milano sa omerom 4:1.

mirza teletovicrukometni kup bih
KOMENTARI

KOMENTARI