Sport Centar

Dokumentarac otkrio detalje s meča protiv Hrvatske: Enrique Pedriju dao poseban zadatak

Španski fudbalski savez predstavio je dokumentarni film "Snaga grupe" (La Fuerza del grupo) u kojem se otkrivaju javnosti nepoznati detalji vezani za ljetošnji nastup Furije na Evropskom prvenstvu, a na kojem se vidi kako selektor od svojih igrača traži da striktno čuvaju Luku Modrića.

Dokumentarac otkrio detalje s meča protiv Hrvatske: Enrique Pedriju dao poseban zadatak

Španski fudbalski savez predstavio je dokumentarni film “Snaga grupe” (La Fuerza del grupo) u kojem se otkrivaju javnosti nepoznati detalji vezani za ljetošnji nastup Furije na Evropskom prvenstvu, a na kojem se vidi kako selektor od svojih igrača traži da striktno čuvaju Luku Modrića.

U drugom nastavku filma prikazan je selektor Luis Enrique kako uoči utakmice osmine finala s Hrvatskom daje stroge upute 18-godišnjem veznjaku Pedriju iz Barcelone.

“Ovaj gospodin se zove Modrić“, govori Enrique dok na ploči ispred igrača pomiče figuru objašnjavajući taktiku.

“Dakle, za Pedrija, Modrić danas neće igrati utakmicu. Najviše što će napraviti je dotaknuti dva puta loptu, zaredom. U redu? Budi jako oprezan jer je on jedini igrač za kojeg ne želim da igra”, istaknuo je Enrique, dodavši kako će to biti utakmica u kojoj će se ekipu iskazati kao cjelina.

Španija je pobijedila 5-3 nakon produžetaka, a hrvatski kapiten Luka Modrić igrao je do 114. minute.

U isječku iz dokumentarnog filma vide se Enrique, gol do pojasa, i igrači kako proslavljaju pobjedu u svlačionici.

Španija je zatim pobijedila u četvrtfinalu Švicarsku na jedanaesterce pa ispala u polufinalu na jedanaesterce od Italije.

hrvatskaluis enriqueluka modricpedrispanija
KOMENTARI