Sport Centar

”Doktor futsala” zaigrao u 40. godini: Imam iskustva, ali ne i snage, želimo trofej u Sarajevu

Malonogometni klub Centar poražen je u Mostaru u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine protiv FC Mostar SG Staklorad (5:3), a zanimljivo u ovom meču nastupio je i trener sarajevskog kluba, Josip Lokmer.

”Doktor futsala” zaigrao u 40. godini: Imam iskustva, ali ne i snage, želimo trofej u Sarajevu
FOTO: SCsport.ba

MNK Centar je bio bez nekoliko važnih igrača u Mostaru, tako da je zaigrao i trener Lokmer, koji će u devetom mjesecu napuniti 40 godina. “Doktor futsala”, kako ga neki zovu, zadovoljan je svojim nastupom.

“Ovo mi je bila prva utakmica nakon tri godine. S obzirom da ja treniram s momcima, nije to ni izgledalo tako loše, kako sam ja mislio da će izgledati. Imam iskustva, ali nemam snage. Zadovoljan sam svojom igrom”, rekao je Lokmer za SCsport.ba, dodavši:

“Morao sam igrati u Mostaru, jer nismo imali tri-četiri važna igrača. Može se reći da sam ja bio jedina izmjena, jer su na klupi još bili samo mladi igrači”.

MNK Centar će igrati revanš utakmicu finala Kupa BiH u Dvorani Ramiz Salčin 22. aprila sa početkom u 18 sati, a Lokmer se nada da će se opraviti dva veoma važna igrača, Nijaz Mulaosmanović i Anel Radmilović.

“Nadamo se da će nam se oporaviti Mulahmetović i Radmilović. Povrijeđen je Mršo, dok je Handžić suspendovan. Vraća nam se Gušo”, istakao je trener MNK Centar, te se osvrnuo na revanš utakmicu u Sarajevu:

“Očekujem borbenu i kvalitetnu utakmicu. Napast ćemo kako bismo što brže nadoknadili zaostatak. Neće to biti bezglavo. Napast ćemo sa svih strana. Dva gola razlike nije nedostižno. Sve dok postoji 1% šanse, mi ćemo se boriti”.

Sarajevskom timu od velikog značaja bit će podrška sa tribina, a Lokmer je pozvao navijače da dođu u što većem broju na Mojmilo.

“Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju. Zamolio bih ih da nam pomognu na putu ka osvajanju trofeja. Svi koji vole dobar futsal neka dođu, jer ih sigurno očekuje dobra utakmica”, dodao je trener MNK Centar.

Trofej Kupa BiH donekle bi bio utjeha sarajevskom klubu za izgubljeno prvenstvo.

“Bila bi to utjeha, donekle. Svaki trofej je vrijedan. Ipak, s ovim trofejem ne ide se u Evropu. Nije isto biti prvak i predstavljati svoju državu u Evropi, kao i osvojiti Kup. Želimo da barem jedan trofej donesemo u Sarajevo”, istakao je 39-godišnji stručnjak.

MNK Centar je završio na drugom mjestu u prvenstvu sa tri boda iza FC Mostar SG Staklorad, a Lokmer smatra da to nastup u Evropi nije razlog što njegov tim nije odbranio titulu prvaka naše države.

“Mislim da nastup u Evropi nije imao utjecaja. Bilo je to u desetom mjesecu. Jeste da smo tada zakasnili malo sa bodovima, ali stigli smo. Imali smo meč loptu na svom terenu. Nesretno smo izgubili, svi znaju kako. Neću više o tome da pričam. Nismo imali sreće. Nastup u Evropi je samo iskustvo više”, rekao je Lokmer za kraj razgovora za SCsport.ba.

Podsjetimo, MNK Centar je ove sezone došao do Glavne runde UEFA Futsal kupa u kojoj su i pored tri poraza od (Sportinga, Real Rietija i FP Halle-Gooika) pružili odlične partije.

josip lokmermnk centar
KOMENTARI

KOMENTARI