Sport Centar

Đoković ”razbio” Federera za novo Grand Slam finale i 23. pobjedu protiv Švicarca

Đoković ”razbio” Federera za novo Grand Slam finale i 23. pobjedu protiv Švicarca

Đoković je sjajno otvorio meč i u prvom gemu nije prepustio niti jedan poen Federeru, da bi odmah nakon toga napravio brejk. Odlično je odservirao i treći gem, da bi nakon toga švicarski teniser zadržao servis i smanjio na 3:1. Đoković je nastavio sa svojom igrom, a nakon brejka u šestom gemu, u sedmom je iskoristio drugu set loptu za 6:1. 

Srbijanski teniser na početku drugog seta imao je priliku da oduzme servis Federeru, ali je Švicarac spasio brejk loptu i poveo sa 1:0. Uslijedio je servis Đokovića i dobio je gem bez izgubljenog poena, a nakon toga napravio je brejk kada također nije prepustio niti jedan poen Federeru, te je poveo sa 2:1.

Đoković je napravio još jedan brejk u petom gemu za 4:1, a nakon što je u šestom zadržao servis imao je dvije set lopte u sedmom gemu, ali je obje spasio legendarni Švicarac. Srbijanski teniser osmi gem je dobio bez izgubljenog poena, te je tako drugi set dobio sa 6:2. 

U trećem setu Federer se uspio vratiti u život. Jedna od ključnih stvari desila se u petom gemu, kada je Švicarac spasio brejk loptu, te poveo sa 3:2, a zatim je napravio brejk za 4:2. Do kraja oba tenisera zadržala su servis, a u devetom gemu Federer je iskoristio treću set loptu i dobio je sa 6:3. 

U četvrtom setu oba tenisera su držala servis sve do osmog gema, kada je Đoković iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:3. Srbijanski teniser je odservirao sa 6:3 i tako dobio meč, te došao do svoje 23. pobjede protiv Federera. 

Ovaj meč okarakterisan je kao finale prije finala. Đoković je došao do 23. pobjede u 45. međusobnih susreta sa Federerom, a također imao bolji skor i u mečevima na Grand Slamovima, a sada je 9:6 za srbijanskog tenisera.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI