Sport Centar

Dok u Željezničaru čekaju odgovor CAS-a: NSBiH može dodatno usporiti proceduru u Lozani

U Fudbalskom klubu Željezničar na rubu kauča čekaju vijesti iz Lozane, tačnije iz ureda Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS).

Dok u Željezničaru čekaju odgovor CAS-a: NSBiH može dodatno usporiti proceduru u Lozani

U Fudbalskom klubu Željezničar na rubu kauča čekaju vijesti iz Lozane, tačnije iz ureda Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS).

Podsjećamo, Plavi su 17. juna uputili žalbu prema CAS-u zbog odluke Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o neizdavanju licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020.

CAS je potvrdio prijem žalbe koja je dostavljena u roku te zatražio dodatnu dokumentaciju koju je zatim FK Željezničar uredno dostavio. U klubu sada čekaju dalje instrukcije i obavještenja od Suda.

No, kako saznajemo, Sud u Lozani je zatražio i određenu dokumentaciju od NSBiH te ujedno postavio pitanje bh. kući nogometa da li se slaže da, u skladu sa zahtjevom kluba s Grbavice, arbitraža u ovom slučaju bude obavljena po hitnom postupku.

Ukoliko Savez odbije tu opciju, proces bi mogao potrajati dovoljno dugo da se Željezničar kasnije i ne bi mogao uključiti u takmičenje Evropske lige, a u slučaju da žalba bude usvojena.

Upravo to se dogodilo u slučaju žalbe Rostova 2014. godine. Žalbu kluba je CAS usvojio, Ruski nogometni savez je novčano kažnjen, ali već je bilo kasno da se Rostov uključi u evropska takmičenja u tekućoj sezoni. Klubu je zatim naknadno, iduće sezone, zagarantovano mjesto u Evropi, bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu.

casfkzeljeznicarnsbihuefa
KOMENTARI

KOMENTARI

A. O
Gost

Begiću Srbine!!!

City
Gost

Begiću do(vidzenja)

Jean Cocteau
Gost

“Čovjek pokušava da pobjegne od sebe u mitovima, i čini to na bilo koji način koji mu je dostupan. Droge, alkohol ili laži. U nemogućnosti da odustane od sebe, on se prerušava. Laži i netočnosti daju mu nekoliko trenutaka ugode.”

A. O
Gost

BEGIĆU SRBINE!!!

Cera
Gost

Lopina Vidi mu se na ruznoj faci…Stavio naocale da izgleda kao intelektualac…Seronja gadna..,…..

Roberto Karlos
Gost

Ma samo lagano. Pojacavamo se, prelazni rok tek poceo, gradimo, sredjujemo, i lagano stavljamo stvari na svoje mjesto. Tako cemo i begica staviti gdje mu je mjesto. Zasigurno. P.S. begica namjerno malim slovom, nije stvar gramatike.

Leko
Gost

Hajde samo neka mi neko objasni sta znaci ovo “pozitivno potvrdio prijem zalbe”. Zar se moze “negativno” potvrditi prijem zalbe ili je to lapsus novinara (on je sve drugo samo ne novinar) koji od silne zelje da nesto bude “pozitivno” u Vasi Miskinu Crnom pise ovakve gluposti. Ljudi, niko vam nije kriv, sami ste krivi sto niste platili Samprasu na vrijeme sto ste mu dugovali i sada jos pokusavate da svalite vasu gresku i vas propust na Nogometni savez.

City
Gost

Ja bi ti objasnio al si pitar I glup, skontaj sam…

Roberto Karlos
Gost

Leko, znali smo da nisi pametan, ali cinjanica da si ovako glup nas je ipak zatekla.

Leko
Gost

I tebe a i ovog ti guznog havera mogu shvatiti jer ste izgleda klasicne ovce kojima se mogu prosipati ovakve fore seljacke jer ih vi nikada i necete skontati. Vi ste ta vrsta ljudi kojoj je namjenjen ovaj “pozitivan” tekst. Na kraju, pa sta mogu ocekivati od prosjecnog navijaca Vase Miskina Crnog nego ono “vjerujes li ti meni ili svojim ocima” 😉

Roberto Karlos
Gost

Ti moras mijenjati doktora, terapiju, pristup lijecenju… Sve, samo da ti bude bolje… Kakva bolan mitomanija, kakva izmisljanja, Prolic pisao text, koji je uz to pitar sa dna kace, ali prije svega novinar koji radi posao. De malo ozbiljnosti.

Leko
Gost

Nisam ništa rekao o novinaru osim da je nepismen ko god da je, moja konstatacija je bila o vama MITOMANIMA koji se palite na takve ublehe i mislite da su svi drugi krivi za vašu situaciju samo niste vi.

wpDiscuz