Sport Centar

Doigravanje za Prvu ligu FBiH: Upitno da li će Borac zbog suđenja ići na revanš u Srebrenik

Fudbaleri Borca iz Jelaha remizirali su protiv Gradine rezultatom 1:1 u prvom meču doigravanja za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a onda su poručili kako je revanš pod znakom pitanja.

Doigravanje za Prvu ligu FBiH: Upitno da li će Borac zbog suđenja ići na revanš u Srebrenik
FOTO: Josip Bodulica (Borac Jelah)

Fudbaleri Borca iz Jelaha remizirali su protiv Gradine rezultatom 1:1 u prvom meču doigravanja za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a onda su poručili kako je revanš pod znakom pitanja.

Naime, u Borcu nisu zadovoljni suđenjem arbitra Benjamina Deljkovića iz Sarajeva. Kako su istakli, organizovat će sjednicu Upravnog odbora nakon koje će odlučiti da li idu na gostovanje.

“Upitan odlazak Borca na revanš u Srebrenik! U srijedu je odigrana utakmica razigravanja pobjednika Drugih liga FBiH za plasman u Prvu ligu FBiH.

U Jelahu je domaći FK Borac, ekipa koja je od prvog do tridesetog kola u sezoni 2020/2021 bila na prvom mjestu Druge lige FBiH grupa Centar, dočekala pobjednika Druge lige Sjever, ekipu OFK Gradina iz Srebrenika.

Cijela utakmica je prošla u vrlo napetoj i neravnopravnoj borbi dvije ekipe, u kojoj smatramo (a za to imamo i video dokaze), da je glavni sudija Deljković oštetio našu ekipu u nekoliko spornih detalja, uticao na konačan rezultat utakmice, i time besramno pokrao ekipu Borca.

Uz puno poštovanje naših sportskih prijatelja iz Srebrenika ekipe OFK Gradina koji su juče odigrali zaista odličnu utakmicu i propustili nekoliko dobrih prilika za gol, smatramo da im je glavni sudija ipak poklonio jedanaesterac iz koje su postigli jedini pogodak, a što im je bilo dovoljno za bod i tako olakšalo uzvratnu utakmicu.

Osim neopravdano dosuđenog jedanaesterca za goste smatramo i da je glavni sudija sa namjerom oštetio našu ekipu ne dosuđujući najmanje jedan očigledan jedanaesterac kada je gostujući igrač na očigled svih na stadionu igrao rukom u svom jedanaestercu, a što sudija Deljković nije sankcionisao najstrožom kaznom, jedanaestercom.

Osim ovih spornih situacija sa kojima je sudija uticao na krajnji rezultat ove utakmice, smatramo da tokom cijele utakmice naša ekipa i ekipa Gradine nisu imali izjednačen sudijski kriterij što se tiče dosuđivanja prekršaja a posebno sankcionisanja žutim kartonom, jer je naša ekipa u jučerašnjoj utakmici dobila čak sedam žutih kartona, za razliku od gostiju koje sudija Deljković nije sankcionisao za iste ili teže prekršaje.
Ipak ono što nas je kao organizatore utakmice najviše zabrinulo je bilo više nego očito namjerno provociranje publike od strane glavnog sudije nesportskim i nekorektnim suđenjem na štetu domaće ekipe.

Nakon više od godinu dana zabrane posjete publike na tribinama, a uzimajući u obzir sve ono što su naši sugrađani kao i svi u državi proživjeli tokom ove pandemije, mislimo da je vrlo opasno po bezbjednost svih nas dopustiti ovako bezobzirno i bahato ponašanje sudija na utakmicama, i upravo zbog toga apelujemo na sve odgovorne da ovakvim sudijama strogo zabrani da dijele pravdu i ovakvim ponašanjem prouzroče eventualno veliku štetu za sve, zbog koje bi sport izgubio svoj smisao.

Zbog svega ovog nabrojanog smatramo da je u srijedu naša ekipa nepravedno oštećena i pokradena od strane sudija na ovoj utakmici!

Uzimajući u obzir činjenicu da su nam kod kuće priredili ovakvu krađu zbog koje ne smijemo ni da zamislimo šta će da nam urade u subotu na gostovanju u Srebreniku, hitno ćemo održat sjednicu Upravnog odbora na kojom ćemo dobro razmisliti da li ćemo uopšte ići na uzvratnu utakmicu, jer mi fudbal igramo zbog sportskog nadmetanja a ne da bi nam ljudi u „crnom“ određivali sudbinu plasmana.

Utakmicu su sudili glavni sudija Deljković Benjamin iz Sarajeva, dok su njegovi pomoćnici bili Ćehaja Mirza iz Goražda i Redžović Edin iz Sarajeva. Četvrti sudija je bio Džemidžić Ernis iz Goražda, delegat je bio Drljević Mensud iz Goražda, posmatrač suđenja je bio Topić Jasmin iz Cazina”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik FK Borac, Senad Subašić.

druga liga fbihfkboracjelahfkgradina
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
Suljo
Gost

Nije bio penal za Gradinu, a nije bio ni za Vas penal gledao sam na Smart tv.Lopta je pogodila igrača Gradine u rame!Posle 10 minuta drugog poluvremena ste malo pali pa su gosti mogli postici 2 pogodka.Mada ste i vi azdnjih 15 minuta imali dosta šansi. Sretno u subotu.

Suki
Gost

Rame!? Bogami Suljo, ono je čista ruka..

wpDiscuz