Sport Centar

Dodik: Hoću da učestvujem u spašavanju KK Bosna, za Nurkića sam znao da će biti igrač

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, istakao je da želi pomoći u spašavanju Košarkaškog kluba Bosna, kao i da je prije nekoliko godina smatrao da će Jusuf Nurkić napraviti veliku karijeru.

Dodik: Hoću da učestvujem u spašavanju KK Bosna, za Nurkića sam znao da će biti igrač

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, istakao je da želi pomoći u spašavanju Košarkaškog kluba Bosna, kao i da je prije nekoliko godina smatrao da će Jusuf Nurkić napraviti veliku karijeru.

Dodik je Nurkića gledao dok je još igrao na našim prostorima, te je odmah prepoznao veliki kvalitet.

“Primijetio sam ga još kad je igrao ovdje u regionu, u Zagrebu, i da će biti igrač. Otišao je tamo. Ja to uvijek gledam ovako: S ovih prostora otići tamo i igrati u NBA ligi i uspjeti, onda stvarno moraš biti poseban. On je odlično igrao, postaje majstor. To je ljudski bilo i stvarno mi je bilo žao. Kad sam vidio snimak, okrenuo sam glavu, nisam mogao da gledam. Nadam se da će to pismo podrške njemu bar na trenutak pomoći u nečemu. I tu utakmicu je igrao odlično, gledao sam. Dao je 32 koša, oduzeo 16 lopti, asistencija, zamalo tripl-dabl”, istakao je Dodik u razgovoru za Dnevni avaz, te je dodao i da je gledao uživo i Džanana Musu: “Dok je igrao u Cedeviti. Ima talenta dečko”.

Ističe i da je volio pratiti košarku, te da je gledao NBA ligu, ali sada zbog sankcija ne može prisustvovati utakmicama najjače lige svijeta.

“Da, volio sam to. Svaki put kad sam bio u Americi, gledao sam. Tad je još igrao Divac. Ali, mislim da je s ovih prostora bio najbolji Dražen Petrović. Sjećam se, mislim da je bila 1999. godina. Bili smo u Njujorku, ja uzeo karte da gledam Njujork nikse protiv Majamija. Sastanak je tamo vodio Ričard Holbruk (Richard Holbrook). Razvuklo se to, vidim ja da ću zakasniti i kažem njima da ja moram ići na utakmicu. Holbruk je nešto rekao da ne mogu tako otići. Ja sam rekao OK, onda mi vi platite ove karte… naguravali smo se i na kraju sam otišao na utakmicu. Ova naša naklapanja uvijek možeš organizovati, ali ne i da gledaš Nikse. Žao mi je što ne mogu gledati NBA, ali šta, ima Igokea. Igra odličnu košarku”, ističe Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je čuo da se KK Bosna, simbol bosanskohercegovačkog sporta, nalazi na rubu gašenja, te želi na neki način pomoći.

“Čuo sam za to. Ja i sada mogu da nabrojim: Delibašić, Krvavac, Radovanović, Varajić, Benaček, Izić… Ekipa koja je igrala. To je priča, urbana legenda Sarajeva i košarke. I sad je iz nekog razloga dozvoljeno da se Bosna strovali na ovakav nivo. Dođe neki tamo provincijski tim i pobjeđuje Bosnu. Hoću da učestvujem u rehabilitaciji Bosne, da bude tim koji će igrati ABA ligu. To je nešto što ima smisla. Pitaju me hoću li doći na obilježavanje. Ako ima plan, doći ću. Ako je to ono: „Joj jest bilo lijepo“ i sutra niko ništa ne priča o tome, a Bosna i dalje propada, neću”, dodao je Dodik.

dzanan musajusuf nurkickkbosnamilorad dodik
KOMENTARI

KOMENTARI

Kole
Gost

Jeste četo ali vidi se da je za razliku od onog uhljupa trezoraša bar igrao sa rajom košarke i ima smisla za sport. Bakreni samo obilazi mindere i sijela jer je od malena to radio i ne zna za bolje osim za spletkarenja i prevare. Zato i propada sport u Sarajevu jer bagru interesuje samo lopovluk.

Mahalski mentalitet
Gost

Haj ti na klix, tamo ce ti nastimati 7ooo lajkova u minutu za takav komentar. Jbm te glupa, zar nije ocigledno da ovaj malj gore sa slike dobio instrukcije od komsija na koju kartu sad da igra kako bi ostvarili nove granice srbije koju je upravo ovaj idiot crt'o. Nazalost, dok je takvih plicaka ko ti djeluje da mu polazi od ruke.

Huso traktorista
Gost

Povrača mi se,kada vidim ovu facu….koja daje
negira genocid u Srebrenici,i veliča Sratka Mladića
Doktora Dabića

Glupi ljudi
Gost

Halo Balije,mislite da ovaj krmak
vama želi dobro.

Kole
Gost

Isti su i on i onaj trezoraš samo što nas jebu na različit način 😂😂😂

@koke
Gost

Tako je balijo, cim je rijec o nekom cetniku,ti odmah potrci da popljujes nekog naseg ne bi li ovi vidjeli kako smo mi fini. Papak, idi na klix njihova administracija nagradjuje takve komentare.

@glupiljudi
Gost

Nazalost misle. Takav je balija, radis mu najgore moguce stvari,onda mu kazes jednu lijepu rijec, makar i on sam znao da nije istina, on odma zabali od srece zbog toga.

wpDiscuz