Sport Centar

Dobrodošli u Felerland: Priča o derbiju na drugi način

Feler, "momak s greškom" je dobri, pomalo zbunjeni sedamnaestogodišnjak koji, baš kao i većina njegovih vršnjaka, traga za svojim identitetom.

Dobrodošli u Felerland: Priča o derbiju na drugi način
FOTO: Feler je "momak s greškom" koji uvijek zna gdje su mu Dupe i Glava

U svojoj potrazi “momak sa greškom” otkriva i polako počinje da shvata svijet u kojem odrasta, da bi ga, nakon izvjesnog vremena, počeo mijenjati nabolje. Njegova 2 glavna saborca i najbolja prijatelja su Dupe i Glava, školski i drugovi iz kvarta s kojima je skoro pa nerazdvojan još od malih nogu. Premda toga nije još ni svjestan, najveću podršku ima u roditeljima (Stari & Stara), a njihova stalna zabrinuća, kritike i komentare doživljava kao “peglanje” i prepreku u pokušaju da se izrazi na svoj vlastiti i originalni način, te formira u osobu koja će uspješno odgovoriti svim izazovima “felerične” današnjice i neizvjesne budućnosti.

Gore napisano stoji u opisu novog strip junaka čije su priče smještene u poslijeratnu Bosnu i Hercegovinu, koji se bori sa problemima i izazovima mladih u našoj državi. Posljednja priča objavljena pod nazivom “Derbi” smještena je na “pravu prvenstvenu” premijerligašku fudbalsku utakmicu, sa komentarima koje možemo čuti na gotovo svakom stadionu širom države.

Sve nove i stare avanture “momka s greškom” pratite na www.feler.ba.

felerfudbalstrip
KOMENTARI

KOMENTARI