Sport Centar

Dobre vijesti: Spahić se osjeća bolje, ljekari će posebno pratiti stanje pluća i bubrega

"Emir se osjeća bolje u odnosu na jučer i sinoć. Njegovo zdravstveno stanje je u potpunosti stabilan. Svjestan je i to nas sve u porodici raduje".

Dobre vijesti: Spahić se osjeća bolje, ljekari će posebno pratiti stanje pluća i bubrega

“Emir se osjeća bolje u odnosu na jučer i sinoć. Njegovo zdravstveno stanje je u potpunosti stabilno. Svjestan je i to nas sve u porodici raduje”.

To je za Radiosarajevo.ba kazala osoba bliska porodici Emira Spahića, nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je jučer oko 15.20 sati primljen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon što je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Gacka.

Spahiću je jučer do 17.30 sati urađena kompletna ljekarska dijagnostika.

Bivši kapiten Zmajeva je nakon nesreće kod Gacka prvo bio primljen u ambulanti u ovom mjestu, da bi nakon toga kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Trebinje. Oko 15.10 sati iz Trebinja je helikopterom Orućžanih snaga BiH stigao u Sarajevo, nakon čega je smješten u KCUS.

“Sada slijede dodatne pretrage i saniranje trenutnog stanja. Ljekari su optimisti i u ovom trenutku posebno prate dvije situacije. Emir ima manje probleme sa plućima i bubregom, i to ljekari posebno prate iz sata u sat. Očito je da je u nesreći ugruvan, ali raduje da su svi organi vitalni i da nije zdravstveno ugrožen“, kazala je bliska osoba Spahiću.

emir spahic
KOMENTARI

KOMENTARI