Sport Centar

Dobra provjera tokom pauze: Tuzla City poražena od srbijanskog superligaša

Fudbaleri Tuzla Cityja prvenstvenu pauzu su iskoristili za odigravanje prijateljskog meča.

Dobra provjera tokom pauze: Tuzla City poražena od srbijanskog superligaša

Fudbaleri Tuzla Cityja prvenstvenu pauzu su iskoristili za odigravanje prijateljskog meča.

Tako su Plavi su subotu u jutarnjim satima odmjerili snage sa srbijanskim prvoligašem Čukaričkim koji je savladao Tuzlake sa 3:1.

Bošnjaković u ovome meču nije mogao računati na rovite Ubiparipa i Zlatkovića te Nukića koji se povrijedio na zagrijavanju pa je meč ispred Muminovića počeo Terzić, Morris, Kojić, Šarčević. U vezi su ordinirali Sesar, Hadžanović, Beganović, Zitouni i Crnkić te u vrhu Ramić.

Plavi su u prvih 45 minuta izgledali jako dobro i bili bolji rival. U 3.minuti je pokušao Crnkić sa 16 metara, a u 10.minuti Ramić je glavom pokušao međutim oba šuta su otišla pored gola. Uzvratili su domaći preko Nikčevića u 15.minuti ali je Muminović bio na mjestu.

Potom je Ramić u dva minuta imao dvije dobre šanse, ali je njegove pokušaje zaustavio domaći vratar.

Šarčević je u 40.minuti zaprijetio nakon solo prodora po lijevoj strani ali je udarac našeg lijevog boka otišao pored gola.

I u finišu su domaći došli do gola. U kaznenom prostoru je srušen Mink a siguran s 11 metara bio je Kajević.

U nastavku susreta bilo je promjena u sastavu. Umjesto Muminovića na gol je stao Fejzić, a umjesto Hadžanovića i Beganovića priliku su dobili Efendić i Hasanović. Samo što je počeo drugi dio Plavi su poravnali. Zitouni je sjajno pronašao Kojića koji glavom sa 10 metara pogađa za 1:1.

U 53.minuti Ramić se sjajno oslobodio svojih čuvara i sa 12 metara šutira ali njegov udarac zaustavila je stativa.

Zadnih pola sata priliku su još dobili Karjašević, Stjepanović, Kovčić i Musić.

Dobru priliku kreirali su Kovčić i Ramić koji je nakon centaršuta mladog lijevog beka glavom pucao ali lopta odlazi preko gola.

U finišu meča domaći su zabili dva gola. Prvo je dosuđen još jedan penal kojeg je realizovao Stojanović dok je u sudijskom vremenu tačku na “i” stavio Ndyae.

Sve u svemu jako dobra provjera i sjajno iskorištena prvenstvena pauza kako bi se ekipa još bolje spremila za naredni susret u Širokom.

(fktuzlacity.com)

Raspored 8. kola PLBiH

Tabela PLBiH

cukarickituzlacity
KOMENTARI

KOMENTARI