Sport Centar

Dobio i kristal na poklon od fanova: Đoković meditirao na Visočici sa Osmanagićem

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković jučer je posjetio Visoko i "bosanske piramide" te je nezaobilazan dio ture bila i meditacija na planini Visočici.

Dobio i kristal na poklon od fanova: Đoković meditirao na Visočici sa Osmanagićem

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković jučer je posjetio Visoko i “bosanske piramide” te je nezaobilazan dio ture bila i meditacija na planini Visočici.

Visočica ili kako je u visokom popularno zovu “piramida Sunca”, uzdiže se iznad bosanskog srednjovijekovnog grada i plijeni pažnju dominantnim položajem. Ona je ujedno i jedna od glavnih atrakcija u skupu lokacija koje se vežu za bosansku “dolinu piramida”.

Tako je Đoković, zajedno sa svojim roditeljima, i uz vodiča i prvog čovjeka arheološkog parka Semira Osmanagića, posjetio upravo Visočicu i na njoj odlučio meditirati.

Svojevremeno je Đoković o meditaciji rekao:

“Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna“, zaključio je najbolji teniser svijeta.

Podsjetimo, Đoković je stigao u Bosnu i Hercegovinu s porodicom, a odmor u našoj zemlji je započeo u hotelu Pino na Trebeviću iznad Sarajeva.

Đoković je jučer s ovacijama dočekan ispred ulaza u Park Ravne kod Visokog, a mnogi fanovi sačekali su kako bi se fotografisali sa velikim sportistom. Fanovi su mu nakon izlaska iz Parka poklonili kristal koji će ga podsjećati na Visoko.

dolina piramidanovak djokovicsemir osmanagic
KOMENTARI