Sport Centar

Đoković: Ne mogu da obećam ili da garantujem da više nikada neću uraditi nešto slično

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da je naučio "veliku lekciju" nakon što je diskvalifikovan sa Otvorenog prvenstva SAD i istakao da nikada neće zaboraviti taj incident.

Đoković: Ne mogu da obećam ili da garantujem da više nikada neću uraditi nešto slično

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da je naučio “veliku lekciju” nakon što je diskvalifikovan sa Otvorenog prvenstva SAD i istakao da nikada neće zaboraviti taj incident.

Đoković je diskvalifikovan u četvrtoj rundi US Opena pošto je nenamjerno pogodio linijskog sudiju lopticom što je označilo i kraj njegovog niza od 29 uzastopnih pobjeda i pokušaja da stigne do 18. GS titule.

Srbijanski teniser je danas u Rimu prvi put pred novinarima govorio o tom incidentu i diskvalifikaciji.

“Naravno da je bio šok završiti US Open na takav način. Moglo je to da mi se dogodi i ranije u karijeri, kao i mnogim igračima. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li sam zaslužio diskvalifikaciju. Prihvatio sam to i krenuo dalje. Stvarno mi je žao što sam izazvao šok i dramu”, rekao je Đoković.

“Ne mogu da obećam ili da garantujem da više nikada u životu neću uraditi nešto slično. Potrudiću se, daću sve od sebe, ali sve je moguće u životu”, rekao je Đoković.

On je istakao da nije namjerno pogodio sudiju koju je kasnije, kako je dodao, zvao da provjeri kako je.

“Na cijeli incident ću gledati kao na veliku lekciju… Kada tako udarite loptu kao što sam ja uradio uvijek postoji šansa da nekoga pogodite. Pravila su jasna, prihvatam to i moram da idem dalje i to sam uradio“, rekao je Djoković.

“Naravno da nisam zaboravio na to i mislim da nikada neću jer je to jedna od onih stvari što ostaje u pamćenju do kraja života. Ali, mislim da neću imati nikakav problem da se vratim na teren, da igram dobro i da udaram lopticu”, dodao je prvi teniser svijeta.

Đoković se već ove nedjelje vraća na teren. Kao prvi nosilac slobodan je u prvom kolu Mastersa u Rimu, a u drugom će igrati protiv pobjednika meča Salvatore Carusso – kvalifikant

novak djokovicus open
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz