Sport Centar

Đoković: Gerardu Piqueu u lice sam sve rekao, nisam saglasan sa uslovima koji se postavljaju

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta i predsjednik Saveza igrača, iskoristio je nastup u Dohi da razjasni situaciju oko novog formata Davis Cupa.

Đoković: Gerardu Piqueu u lice sam sve rekao, nisam saglasan sa uslovima koji se postavljaju

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta i predsjednik Saveza igrača, iskoristio je nastup u Dohi da razjasni situaciju oko novog formata Davis Cupa.

Đoković je zaustavljen u polufinalu Dohe i nakon tog poraza je govorio o promjenama koje se dešavaju u “bijelom sportu”.

Novak se osvrnuo na glasine da je poslao pismo igračima o bojkotu novog Davis Cupa, potvrdio da pismo postoji, ali da je ono poslato Međunarodnom olimpijskom komitetu.

“Pismo je već poslato Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) jer znamo da ITF neće mijenjati pravila za plasman na Olimpijske igre. Potpisalo ga je 75 odsto igrača koji su u top 20 i to znači nešto. Na meni je kao predsjedniku Saveza igrača da branim njihove interese, a to ću raditi iako bude značilo da idemo protiv Međunarodne teniske federacije. Nisam ni protiv koga, ATP zna šta radimo”, rekao je Đoković, a prenosi španska Marca.

Prvi igrač na ATP listi potvrdio je da je razgovarao sa Gerarom Piqueom, defanzivcem Barcelone i jednim od osnivača grupe Kosmos, vlasnika licence za Davis Cup.

“Nisam saglasan da to budu uslovi za nastup na Olimpijskim igrama, trebalo bi da postoji više opcija od igranja u Davis Cupu. Razgovarao sam sa Piqueom o različitim formatima i rekao mu to u lice, ne dijelimo mišljenje, ali se poštujemo. Sa njim imam iskren i korektan odnos još od prije tri godine kada smo se upoznali i kada je dat prvi prijedlog. Uvijek smo razgovarali licem u lice”.

On je izrazio sumnju u dogovor Kosmosa i Međunarodne teniske federacije.

“Ne znam kako su ITF i Pique došli do dogovora, ali ima mnogo ljudi iz teniskog sveta kojima se ne dopada novi format. Sa njim sam razgovarao, ali onaj koji je izabran nije najbolji po mom mišljenju. Početna ideja je bila da što više zemalja bude uključeno, ali je sve urađeno prebrzo, ne možete promeniti turnir tako brzo i odmah željeti novo takmičenje za 2019. godinu. Većini igrača se nije dopao proces promjena jer je bio previše brz. Volim Davis Cup, ali ne bi trebalo da bude veze sa igranjem na Olimpijskim igrama”.

Inače, jedan od suvlasnika Kosmosa i inicijatora novog formata Davis Cupa je i Edmund Chu, koji je u novembru prošle godine posjetio Sarajevo u svojstvu predstavnika Formule E i ekipe Techeetaha.

davis cupedmund chugerard piquekosmosnovak djokovic
KOMENTARI

KOMENTARI