Sport Centar

Đoković citirao Bryanta i poručio: Volim igrati u pet setova s mlađim, što duže traje – osjećam se bolje

Novak Đoković je noćas sa 3:2 u sjajnom meču savladao Alexandera Zvereva i plasirao se u veliko finale US Opena.

Đoković citirao Bryanta i poručio: Volim igrati u pet setova s mlađim, što duže traje – osjećam se bolje

Novak Đoković je noćas sa 3:2 u sjajnom meču savladao Alexandera Zvereva i plasirao se u veliko finale US Opena.

Imat će tako priliku Đoković da osvoji i posljedni Grand Slam sezone, nakon što je prethodno stizao do trofeja na Australian Openu, Wimbledonu i Roland Garrosu.

Nakon meča i pobjede nad Zverevom sjetio se riječi Kobeja Bryanta.

“Postoji taj njegov čuveni intervju, kada su Lakersi poveli sa 3:1 gdje je bukvalno rekao: ‘Zašto bih bio sretan sada? Posao nije završen’. Kobe je bio idol miliona sportista širom svijeta i ljudi koji su mu se divili. Takvo ponašanje gajim i ja. Posao zaista nije završen. Ali uzbuđenje postoji. Motivacija postoji, bez ikakve sumnje. Vjerovatno više nego ikada ranije. Imam još jedan meč pred sobom”, jasan je bio Novak Đoković poslije meča, prenio je Mozzartsport.

U finalu ga čeka duel s Danilom Medvedevim, koji je tamo stigao preko Felixa Augera Alliasimea.

“Ostao je još taj jedan meč. Ulažem sve. Idemo. Svi žele da pričaju o historiji. Trudim se da ostanem fokusiram na ono što znam i to mi pomaže”, priča Novak i nastavlja:

“Sada moram da se fokusiram na oporavak, da kalibriram sistem, da dođem do tako potrebne energije. Znam šta su mi vrline i držaću ih se. Godinama sam radio kako bih usavršio svoju igru, radio sam sve kako moja igra ne bi imala mana. Naravno, svaki igrač ima određene slabosti. Uvijek možeš da napreduješ u nečemu. Lično želim da budem all-round igrač koliko god je to moguće, tako da kada igram protiv nekog mogu da se adaptiram na njegovu igru i površinu.”

U dahu je nastavio…

“Mogu da se adaptiram na sve stilove igre. Mogu taktički da oplemenim igru kako bih lakše stigao do pobjede. Tokom godina radio sam zaista mnogo na stvarima koje su mi pomogle da budem sposoban da se adaptiram na sve i svakog.”

Đoković smatra da rad upravo na svim tim aspektima ne pomaže samo daljem razvoju njegove igre, već i njegovog tijela, kako bi pratilo njegov ritam.

“Moj rad terenu se takođe odnosi i na razvoj usmjeren ka fitnesu i uvijek sam podjednako posvećivao pažnju na svaki dio moje fizičke spreme, snagu, fleksibilnost, agilnost, brzinu. Uvek želim da uradim sve kako bih zadovoljio potreban nivo za svoju igru, ali svakako bih uvijek mogao da pronađem neki detalj na kojem bih mogao dodatno da radim”.

To mu, između ostalog, daje mogućnost da se lakše nosi sa mlađim protivnicima od sebe, pa čak i da igra dugačke mečeve od četiri ili pet setova posle kojih se nije potpuno iscrpljen…

“Volim da igram mečeve na maksimalno pet setova, pogotovo protiv mlađih igrača. Mislim da je iskustvo svega što sam prošao svih ovih godina mnogo pomoglo. Fizički se osećam najbolje moguće, spremno kao što bi svaki vrhunski sportista mogao da bude. Zato i mogu da idem tako daleko. Što duže meč traje djeluje mi kao da nemam nikakvih problema. I imam veću šansu da pobijedim“.

Upitan kako bi želio da ostane upamćen, Novak je poručio da se nada da će ga se narod jednog dana sjećati kao ličnost koja inspiriše.

“Volio bih da narod, pogotovo moji navijači i rivali, da me pamte kao nekog ko je prije svega ostavljao srce na terenu i ko je možda inspirisao neke igrače da dalje napreduju i vjeruju u sebe više. Također i kao nekog ko je pokušavao maksimalno da se saživi sa svim životnim ciljevima – da poštujem druge i budem zahvalan, da cijenim svaki trenutak, da budem ponizan i svjestan toga da igram sport koji volim i radim ono što obožavam”.

novak djokovicus open
KOMENTARI

KOMENTARI