Sport Centar

Dječaci i djevojčice se družili sa uzorima: Najmlađi košarkaši poželjeli sreću Zmajevima pred Grčku

Košarkaški savez BiH i Sportske igre mladih jučer su u sportskoj dvorani "Mejdan" u Tuzli najavili nastavak projekta "Fer igra za fer djetinjstvo".

Dječaci i djevojčice se družili sa uzorima: Najmlađi košarkaši poželjeli sreću Zmajevima pred Grčku

Košarkaški savez BiH i Sportske igre mladih jučer su u sportskoj dvorani “Mejdan” u Tuzli najavili nastavak projekta “Fer igra za fer djetinjstvo”.

Više od 100 djevojčica i dječaka iz šest košarkaških klubova iz Tuzle uživalo je u Mejdanu u druženju sa košarkaškim reprezentativcima BiH, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

Uz prisustvo i podršku stručnog štaba, na čelu sa selektorom Vedranom Bosnićem, najmlađi su imali priliku pokazati svoje košarkaško umijeće savladavajući prepreke, vježbajući tehniku, driblanje, a reprezentativci su se sjajno pokazali u šutiranju trojki.

“Posebno smo se obradovali ovako velikom broju djece, koja su imala priliku da se druže da seniorskim reprezentativcima i stvarno je teško riječima opisati koliko njima to znači. Vjerujem da će im ovo druženje zauvijek ostati u sjećanju. I našim seniorima je dobrodošao ovakav vid druženja uoči važne utakmice protiv Grčke kako bi se dodatno relaksirala atmosfera u timu, ali i da osjete koliku ljubav dobijaju sa druge strane, koliko ih poštuju i vole, pogotovo mlađe generacije košarkaša”, istakao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Cilj projekta je promocija fer igre, prijateljstva, tolerancije i solidarnosti kroz sportske discipline.

Projekt “Fer igra za fer djetinjstvo” već šestu godinu zajedno realiziraju Košarkaški savez BiH i Sportske igre mladih uz finansijsku podršku USAID-a. Upravo je kroz ovaj projekat pokrenuta Liga mladih, takmičenje za djevojčice i dječake širom Bosne i Hercegovine, koja je doprinijela uspjehu omladinskih reprezentativnih košarkaških selekcija.

kosarkaska reprezentacija bihsportske igre mladih
KOMENTARI

KOMENTARI