Sport Centar

Divac: U današnjoj košarci Jordan bi imao prosjek od 80 poena po utakmici

Jedan od prvih Evropljanina koji je imao zapaženu ulogu u NBA ligi Vlade Divac smatra da se današnja košarka mnogo razlikuje u odnosu na "njegovo vrijeme", a nema dilemu da je Michael Jordan bez premca.

Divac: U današnjoj košarci Jordan bi imao prosjek od 80 poena po utakmici

Jedan od prvih Evropljanina koji je imao zapaženu ulogu u NBA ligi Vlade Divac smatra da se današnja košarka mnogo razlikuje u odnosu na “njegovo vrijeme”, a nema dilemu da je Michael Jordan bez premca.

Posljednjih godina često se polemiše da li LeBron James i Kobe Bryant mogu da stanu uz rame Jordanu, međutim, bivši generalni menadžer Sacramento Kingsa svaku raspravu presječe u korijenu.

“Evo da vam ‘plastično’ objasnim. Da imate Jordana u današnje vrijeme on bi po ovim pravilima imao prosjek od 80 poena po utakmici. Pa uporedite ko je najbolji. Pravila su se promijenila, nema fizičkog kontakta, grube igre, nema odbrana fokusiranih. Igra se za publiku, što je lijepo, za koš više, što je također lijepo, ali čini mi se da se izgubila konkurentnost, pa je nezahvalno uopšte porediti jednu generaciju sa drugom, jer su prosto drugačije okolnosti,“ rekao je Divac u razgovoru za magazin Buka.

Kada su u pitanju košarkaši sa ovih prostora…

“Nisam igrao sa Krešom Ćosićem. Bio mi je trener i to veliki trener i neko ko je zaslužan za moju karijeru. Od igrača svakako su Dražen Petrović i Arvydas Sabonis na vrhu, ali bih tu stavio i mog saigrača Peđu Stojakovića koji malo dobija pažnje. Ali kada pogledate u kojem vremenu je igrao i bio All-Star igrač mnogo puta i pobjednik u šutiranju trojki, imao je kvalitet odmah iza Dražena i Sabonisa.“

michael jordanvlade divac
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz