Sport Centar

Dijamant se prisjetio zlatnih trenutaka u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Dijamant se prisjetio zlatnih trenutaka u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Džeko smatra da je nakon Mundijala došlo do određenog pada i zatišja, a dokaz tome je i neuspjeh u narednim kvalifikacijama, odnosno neodlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Učešće na Svjetskom prvenstvu pretprošle godine zasigurno je ogroman uspjeh za ovu generaciju i našu zemlju. Nakon posljednje utakmice kvalifikacija u centru grada nas je dočekalo 50.000 navijača. Teško je opisati riječima atmosferu, to se jednostavno mora doživjeti. Bilo je to ostvarenje dječačkog sna za sve nas i hvala Bogu da smo se kvalifikovali jer je prvi put uvijek najteže”, kazao je Džeko.

Poraz od favorizovane Argentine, zatim sudijska nepravda protiv Nigerije ipak, prema Džekinom mišljenju nisu pokvarili konačan utisak.

“Iako smo izgubili u prvom meču od Argentine, ljudi su bili ponosni na nas, a definitivno i mi sami na sebe. Nakon utakmice protiv Nigerije bilo je teško igrati posljednji meč protiv Irana. Znali smo da smo ispali, ali smo pokazali karakter i pobijedili rezultatom 3:1. Ta pobjeda iako bez značaja ipak je ušla u historiju našeg sporta kao prva, a nadam se ne i posljednja na velikim takmičenjima”, rekao je napadač bh. tima.

Džeko ne krije razočarenje što će smotra najboljih ekipa Starog kontinenta ovog ljeta u Francuskoj proći bez našeg tima.

“Nakon odlaska na Svjetsko prvenstvo mislili smo da će stvari ići lakše. Međutim, čini se da je sada možda i zbog pritiska teže ponovo izboriti učešće na velikom takmičenju”, rekao je Džeko.

Kapiten reprezentacije BiH govorio je i o utiscima novoj sredini. Bivši igrač Wolfsburga i Manchester Cityja navikao se na život u Rimu.

“Veoma sam sretan u Rimu. Nije isto kao u Engleskoj. Drugačije su navike u odnosu na Manchester, kao i uopšteno način života. Italijanska hrana mi se baš dopada. To je najbolja hrana na svijetu i nije mi se teško bilo prilagoditi”, istakao je Džeko, kojem je u prilagođavanju na nove uslove ponajviše pomogao Miralem Pjanić.

terry stottszilina
KOMENTARI

KOMENTARI