Sport Centar

Deseti međunarodni vaterpolo turnir ‘Sarajevo Champions Challenge 2018’

U povodu obilježavanja desete godišnjice Olimpijskog bazena Otoka, od 21. do 23. septembra bit će organiziran Deseti međunarodni vaterpolo turnir "SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2018".

Deseti međunarodni vaterpolo turnir ‘Sarajevo Champions Challenge 2018’

U povodu obilježavanja desete godišnjice Olimpijskog bazena Otoka, od 21. do 23. septembra bit će organiziran Deseti međunarodni vaterpolo turnir “SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2018”.

Na ovogodišnjem turniru nastupit će ekipe kao i prošle godine – POŠK Split, Primorac Kotor, Vojvodina Novi Sad i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Branitelj naslova osvajača s prošlogodišnjeg takmičenja je ekipa POŠK-a, koja će i ove godine zasigurno biti jedan od favorita.

Ranije su na turniru učestvovali: Mladost Zagreb, Jug Dubrovnik, Primorac Kotor, Jadran Herceg Novi, Jadran Split, Vasas Budimpešta, Spandau Berlin, Crvena zvezda Beograd, Galatasaray Istanbul, Radnički Kragujevac, Kinef St Petersburg, Rabotnički Skopje, Cattaro Kotor, Vojvodina Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije.

Organizacijom ovog turnira najdirektije se radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevo dao najznačajniji doprinos do sada, saopćili su orgaizatori.

– Dodatno ohrabrenje i poticaj za sve poštovaoce vaterpolo sporta u našoj zemlji je učešće i Vaterpolo reprezentacije BiH na ovom turniru – navodi se.

Pokrovitelj Turnira je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Održavanje takmičenja su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Federalno ministarstvo kulture i sporta i BH Telekom.

olimpijski bazen otokaSarajevo Champions Challenge 2018
KOMENTARI

KOMENTARI