Sport Centar

Deschamps: Igrači žele pokazati ponos

Deschamps: Igrači žele pokazati ponos

Prijateljska utakmica između Engleza i Francuza igraće se na londonskom “Wembleyu”, a dolazi samo četiri dana nakon serije krvavih terorističkih napada 13. novembra u Parizu u kojima je ubijeno 192 ljudi. U trenutku napada na Stade de Franceu, koji je bio jedna od meta napada, “trikolori” su igrali prijateljski ogled sa Njemačkom.

“Tu smo da predstavljamo svoju zemlju i njene boje plavu, bijelu i crvenu sa mnogo više ponosa nego što to inače činimo”, kazao je Deschamps britanskim medijima i dodao:

“Bio je to veoma težak trenutak, zaista stresan period, ali smo se držali zajedno i svako od nas je te tragične događaje proživljavao na svoj način. Glavna stvar u cijeloj priči je da smo se držali zajedno i dijelili našu tugu. Utakmica sa Engleskom biće puna emocija, ali imamo dužnost da pokažemo najbolje od nas i da našu zemlju predstavimo na najljepši način.”.

Belgijski državljanin je identifikovan kao kao glavni organizator terorističkih napada u Parizu, To je jedan od razloga zbog kojeg su Belgija i Španija odgodili svoju prijateljsku utakmicu koji su večeras trebali igrati u Briselu.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI