Sport Centar

Derviš Birdahić novo pojačanje RK Maglaj

Derviš Birdahić novo pojačanje RK Maglaj

Dvadesetdvogodišnji rukometaš je istakao da mu je drago što je bio dio ekipe koja je napravila veliki rezultat u nedavno završenoj sezoni:

“Iza mene je lijep i uspješan period u višestrukom prvaku BiH. Mišljenja sam da smo odigrali dobru polusezonu u kojoj smo uspjeli ostvariti zacrtani cilj. Drago mi je što sam bio dio te priče i ovim putem se zahvaljujem igračima, stručnom štabu, upravi i navijačima na podršci koju su mi pružali zadnjih nekoliko mjeseci i Bosni želim sve najbolje u budućnosti.”

Mladi lijevi bek, koji je karijeru započeo u RK Delminium, a potom proveo 4 godine u Kataru, da bi se vratio u BiH, gdje je, pored sarajevske Bosne, nastupao i za RK Čelik, vjeruje da je njegov novi klub jedan od favorita za vrh: “Maglaj je prethodne sezone igrao završnicu prvenstva, ove će igrati i u evropskim takmičenjima i to je ono što me je privuklo i svakako da ću dati sve od sebe da opravdam ukazano mi povjerenje. Ovo je rukometni grad, sa ambicioznim ljudima u upravi, koji prave jednu pozitivnu sportsku priču i vjerujem da ćemo igrati značajnu ulogu u bh. rukometu i sljedeće sezone. Zadržani su glavni igrači i, uz par pojačanja, svakako da je cilj sami vrh, kako u prvenstvu, tako i u kupu.”

“Pred nama je sigurno jedna od zanimljivijih sezona u Premijer ligi u posljednjih nekoliko godina. Klubovi se intenzivno pojačavaju i konkurencija će biti izuzetno jaka. Veliki broj njih je izjednačen po kvalitetu i vjerujem da će biti neizvjesno do samog kraja. Bosanskohercegovački rukomet se vraća na velika vrata”, završio je Birdahić.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI