Sport Centar

Fenomenalni Velić zaustavio sve pokušaje Zvijezde: Mladost slavila u derbiju začelja golom Vazde

Derbi začelja Premijer lige Bosne i Hercegovine između Mladosti i Zvijezda 09, pripao je domaćem timu iz Doboja kod Kaknja, koji je slavio s minimalnih 1:0.

Fenomenalni Velić zaustavio sve pokušaje Zvijezde: Mladost slavila u derbiju začelja golom Vazde
FOTO: klix.ba

Derbi začelja Premijer lige Bosne i Hercegovine između Mladosti i Zvijezda 09, pripao je domaćem timu iz Doboja kod Kaknja, koji je slavio s minimalnih 1:0.

Zvijezda je u ovom meču vjerovatno zaslužila više, stvarala je prilike, ali sve njihove pokušaje zaustavio je danas fenomenalni Emil Velić na golu Mladosti, koja je preko Vazde sve te propuštene šanse kaznila i došla do pobjede.

Već u 4. minuti Zvijezda ima fenomenalnu šansu preko Badjija, koji je bio sam pred golom, ali ga je zaustavio Emil Velić.

Nakon toga je prijetila Mladost preko Vazde i Atajića, ali nisu ti pokušaji zabrinuli Avramovića.

Neugodni Badji je novu stopostotnu priliku imao u 13. minuti, ponovo ga je zaustavio Velić, koji se istakao i samo minut kasnije kada je odbranio i šut glavom Vejinovića sa svega pet metara…

Pokušao je za goste i Đelmić u 21. minuti, scenario je opet bio isti – Velić je sjajno odbranio.

Zatim je tempo igre znatno opao, a na nove prave prilike smo čekali do posljednje minute prvog dijela. Tada je Mladost imala dvije prilike zaredom. Prvo je nakon kornera šutirao Atajić, blokiran je, a onda lopta dolazi do Hadžića, koji promašuje čist zicer.

Drugi dio je otvoren furiozno, a nakon nekoliko polu-prilika na obje strane, Mladost u 53. minuti dolazi do vodstva.

Loptu je s desne strane ubacio Hreljić, a u mrežu ju je s par metara ubacio Vazda za slavlje domaćih.

Samo dvije minute kasnije je Zvijezda mogla uzvratiti i vratiti stvari na početak. Badji je prošao po strani, ostavio loptu za Đelmića, koji je prebacio gol domaćih i promašio nemoguće.

Sredina drugog dijela je donijela dosta prekida zbog ukazivanja pomoći igračima koji su se žalili na povrede. To je doprinijelo tome da tempo igre opadne, pa do kraja nismo vidjeli prave prilike.

Ostalo je 1:0 i Mladosti je pripao ovaj derbi začelja, a Zvijezda je i dalje ostala prikovana za dno tabele pošto još uvijek nema nijednu pobjedu.

Mladost – Zvijezda 09 1:0 (Vazda 53’)

MLADOST: Velić, Hreljić, Horić, Vazda (od 85. Todorović), Biber, Bajić, Hiroš, Atajić (od 59. Delić), Fanimo, Isaković, Hadžić (od 86. Vehab).

ZVIJEZDA 09: Avramović, Correia, Predragović, Vojinović, Benović, Marković, Babić, Đelmić (od 81. Blagojević), Stjepanović (od 73. Ajković), Hairlahović (od 85. Rakić), Badji.

TABELA

anes vazdaemil velicfkmladostdkzvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI