Sport Centar

Derbi operatera pripao BH Telecomu, Bazen Otoka nije uspio pomrsiti račune ZAMM-u

Večeras su u dvorani 'Amel Bečković'' u Vogošći odigrana dva susreta, dok je jedan meč registrovan službenim rezultatom.

Derbi operatera pripao BH Telecomu, Bazen Otoka nije uspio pomrsiti račune ZAMM-u
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras su u dvorani ‘Amel Bečković” u Vogošći odigrana dva susreta, dok je jedan meč registrovan službenim rezultatom.

ZAMM mC/Liga Bez Briga je sa visokih 6:0 savladao ekipu Bazen Otoka, dok je susret Addiko Banke i Domova Zdravlja KS registrovan službenim rezultatom u korist domaće ekipe

Bazen Otoka – ZAMM mC/Liga Bez Briga 0:6 (Mršo, Mujezinović x2, Ligata x3)

Početak susreta nam je donio podjednaku, ali i nervoznu igru obje ekipe, tako su u početnim minutama kako jedni tako i drugi imali nekoliko prilika, međutim mreže su mirovale.

Ipak, u 10. minutu ZAMM je preko Mrše koji sa desetak metara iskosa sa lijeve strane matira Subašića za 1:0 u korist gostiju.

Novi pogodak je uslijednio samo pet minuta kasnije kada Mujezinović trese mrežu Bazena, da bi dvije minute kasnije i prvi strijelac takmičenja, Jasmin Ligata pogodio i tako postavio konačnih 3:0 kada je u pitanju prvi dio igre.

U drugom dijelu igre ZAMM je nastavio dominirati, pa Mujezinović u 23. minutu dodatno povećava rezultat, da bi Ligata kao po dogovoru, opet dvije minute nakon popularnog ”Džeke” zatresao mrežu protivnika za visokih 5:0.

Kao i u prvom poluvremenu i na drugi dio, odnosno utakmicu tačku je postavio Ligata svojim trećim golom na meču i tako ekipi ZAMM mC/Liga Bez Briga donio trijumf od 6:0.

Bazen Otoka: Subašić, Korać, Feriz, Bašić, Hubijar, Deljković, Simonović, Klačar, Velić, Krajišnik,  Smajović.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Addiko Bank – Domovi Zdravlja KS 3:0 (Službeni rezultat)

 

10. KOLO

Nadoknadu susreta iz desetog kola igrali su BH Telecom i Telemach, a na kraju u derbiju operatera slavio je BH Telecom sa 3:2.

Vrijedi istaći da je momčad Telemacha dva puta dolazila do vodstva, ali sjajnim golovima Čardaklije i Suljevića ekipa u žutim dresovima je na kraju stigla do pobjede.

BH Telecom – Telemach 3:2 (A. Borovina, Čardaklija, Suljević / Hodžić x2)

BH Telecom: Lindov, Žigović, Borovina A., Borovina D., Avdić, Tipura, Suljević, Karić, Granilo, Junuzović, Jurković, Čardaklija.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović, Peljto.

Večerašnje mečeve sudili su Farik Kečo i Amir Kadić.

 

12 kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI