Sport Centar

Derbi kola se igra u Mostaru: ”Protiv Željezničara idemo na pobjedu”

.

Derbi kola se igra u Mostaru: ”Protiv Željezničara idemo na pobjedu”

Mostar SG Staklorad ostvario je drugi trijumf u bh. šampionatu, ovog puta nad Banovićima na gostujućem terenu. U utakmici u kojoj je postignuto 16 pogodaka, naš tim pokazao je veći kvalitet i više želje za pobjedom, dok je domaćin bio tvrd protivnik i tim koji se hrabro susprostavio aktualnom prvaku.

Igrači zaslužuju čestitke, bili smo bolji od početka do kraja utakmice. Postojala je možda mala crna rupa u kojoj smo primili tri gola za kratko vrijeme, ali smo nakon toga dodali gas i do kraja napunili mrežu domaćina, izjavio je zadovoljni predsjednik Mostar SG-a Amel Bajgorić.

Već sutra u okviru četvrtog kola Mostarci će gostovati u Sarajevu kod Željezničara.

I protiv Željezničara je cilj pobijediti i nastaviti naš niz uspješnih mečeva. Kompletni smo, u timu vlada dobra atmosfera i svi vjerujemo u povoljan ishod. Respektujemo Željezničar, kao i ostale protivnike, ali smatramo da smo u ovom trenutku kvalitetniji tim. Istina, igrače pomalo stiže umor, nakon napornih mečeva i dalekog puta u Devu, u dva dana igramo dvije važne utakmice, a već u srijedu i protiv Leotara, ali smo bez obzira na sve optimistični, rekao je Bajgorić.

mnk zeljeznicarmostar sg staklogradželjezničar
KOMENTARI

KOMENTARI