Sport Centar

Denis Stojnić borit će se protiv Jeffa Monsona, u Cirihu debituje i njegov brat Dado

Denis Stojnić borit će se protiv Jeffa Monsona, u Cirihu debituje i njegov brat Dado

Podsjetimo, Stojnić je u posljednjoj borbi u Švicarskoj pobijedio legendarnog Mighty Moa, a nedavno je otkazan meč u Južnoj Koreju protiv Hyun-Man Myunga zbog povrede lumbalnog dijela leđa. Sada najvjerovatnije slijedi borba sa Monsonom.

“Skoncentrian sam na HIT-FC gdje ću raditi najvjerovatnije borbu sa Monsonom. Za sada tako stoje stvari. Sredinom februara idem u Nju Jork sa svojim novim menadžerom Vladimirom Petrovicem i moje buduće borbe i manifestacije bit će zadužen licno Vladimir Petrović s kojim ću se sastati i potpisati ugovor”, rekao je Stojnić, dodavši:

“On će biti zadužen za sve. U moj tim se vratio Rifat Kadić, inače najbolji trener boksa i nekada najbolji bokser Jugoslavije u lakoj kategoriji. Ponovo smo zajedno. Mom timu se priključio i Adi Kljaho, inače majstor brazilske džiju-džice. Osvajač mnogih evropskih i balkanskih turnira. S njim najviše radim najviše treninge brazilske džiju-džice i MMA”.

Stojnić ima i medicinski tim u kojem su četiri doktora.

“Na čelu mog medicinskog tima je dr. Faris Gavrankapetanović, dr. Talirevic, dr. Karcila i dr. Mušanović. Ta četiri doktora će se brinuti o mom zdravlju, jer sam prije dvije godine bolovao od plućne embolije. Imam punu medicinski potporu”, rekao je naš najbolji MMA borac, koji se osvrnuo na trenere:

“Što se tiče mog trenera, to je i dalje Martijn de Jong za MMA. Tu je Kohr Hammers, trener mog stend-upa, kao i Nicky Hammers trener K1. Prikljucio se i moj trener boksa Rifat Kadic ,koji je definitivno najbolji trener za rucnu tehniku u bivsoj Yugoslaviji pa cak i sire.Drago mi je sto je ponovo dio moga tima i zahvalan sam mu mnogo,jer ipak ko prodje njegovu skolu,puno nauci od zive legende i mora nauciti mnogo.Marcin Prachnio je moj sparing partner prvak FFC u polutekoj kategoriji, tu je Errol Zimmerman jedan od pet najboljih K1 boraca danasnice, John Olav osvojac BJJ U ABUDABIJU,Gzim Salmany ,Dado Stojnic .

Na HIT-FC debitovat će i njegov brat Dado, koji još uvijek ne zna ime protivnika.

“Tu je i moj brat Dado, moj sparing partner, koji će 28. maja debitovati u Ciriha. Ne znamo s kim će raditi meč. Menadžer HIT-FC kuće će odlučiti s kim će se Dado boriti”, dodao je Stojnić.

napoliwenger
KOMENTARI

KOMENTARI