Sport Centar

Demić: Na turniru očekujem maksimalno zalaganje da vidimo na čemu smo

Demić: Na turniru očekujem maksimalno zalaganje da vidimo na čemu smo

Na spisku selektora Nermina Đane našlo se ime rukoemtašice mostarske Lokomotive, Edine Demić, koja je ujedno i zamjenik kapitena u našoj junorskoj selekciji.

Edina je rođena 30.6.1997. godine, igra na poziciji desnog beka, a u razgovoru za naš portal rekla je da na kvalifikacionom turniru očekuje zalaganje, pa da vidimo na čemu smo u ovom trenutku.

“Pripreme su bile kvalitetne i drago mi je da se pristupilo profesionalno i  odgovorno od strane svih igračica. S obzirom da je  ovo bilo tek prvo okupljanje, primjeti se želja i volja za napredovanjem, što se moglo  i vidjeti na pripremnoj utakmici,gdje smo prvi put igrale u tom sastavu, ali ipak imale pozitivan rezultat. Od turnira očekujem zalaganje na terenu, pa da vidimo na čemu smo. Znamo da ostale reprezentacije već godinama kontinuirano rade u istom sastavu”, rekla je rukometašica Lokomotive za SCsport.ba

Demić je naglasila da poziv u reprezentaciju smatra kao nagradu za dosadašnji trud.

“Poziv za reprezentaciju smatram kao nagradu za dosadašnji trud, ali naravno i dodatni  motiv za daljnji napredak i trud u karijeri”, dodala je Demić.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI