Sport Centar

Demant koji to nije: Bijeljinski Radnik ipak nije na vrijeme objavio revizorski izvještaj

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine je nakon današnjeg objave medija o propustu ovog kolektiva na svojoj stranici objavio izvještaj nezavisnog revizora i ispunio obavezu koju nalaže Nogometni savez BiH.

Demant koji to nije: Bijeljinski Radnik ipak nije na vrijeme objavio revizorski izvještaj
FOTO: Printscreen sve govori - jutros rubrika "Izvještaj revizora" uopšte nije postojala na stranici Radnika (Foto: Klix.ba)

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine je nakon današnjeg objave medija o propustu ovog kolektiva na svojoj stranici objavio izvještaj nezavisnog revizora.

Uz objavljeni izvještaj navedeno je kako on je objavljen 26. maja, iako je jasno da u toku današnjeg dana nije bilo ni izvještaja niti posebne podkategorije “Izvještaj revizora” u kategoriji “Klub”, što se jasno može vidjeti u priloženim fotografijama, navodi Klix.

Postoji tehnička mogućnost da je izvještaj Radnika bio objavljen 26. maja za interne potrebe, odnosno za korisnike linka, ali nije bio vidljiv javno na zvaničnoj stranici kluba, kako pravila nalažu.

Podsjetimo, pravilnik o licenciranju za evropska takmičenja obavezuje klubove da javno objave predefinisani set finansijskih informacija.

Preostali klubovi koji su izborili evropska takmičenja (Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg) su na vrijeme objavili svoje izvještaje na službenim stranicama, baš kao i Željezničar, kojem je licenca oduzeta zbog četverodnevnog kašnjenja uplate 20.000 KM duga bivšem treneru Slavki Petroviću.

TABELA PLBiH

fkradnik
KOMENTARI

KOMENTARI

Roberto Karlos
Gost

Samo potpunom kretenu nije jasno da su politickom voljom dobili pravo nastupa u Evropi ove godine… Mada je i ovo na staklenim nogama… Nadam se da cete se ugasiti u ovih par godina….

wpDiscuz