Sport Centar

Definicija alpske kombinacije ispisana rukopisom ”profesora” Kostelića

Definicija alpske kombinacije ispisana rukopisom ”profesora” Kostelića

Međutim, jedna od glavnih priča dana bio je hrvatski skijaš, Ivica Kostelić.

Sa 37 godina na leđima, sa bezbroj oepracija koljena, Kostelić je danas podsjetio na stare dane. Istina, Ivica je završio deveti, što mu je ujedno i rezultat sezone, ali slalomska vožnja koju je završio na četvrtom mjestu, pokazala je zašto nosi epitet “profesora”.

Do današnje utrke, Kostelić je imao samo sedam bodova na svom kontu, u slalomu nije više ni među 40 najboljih na svijetu, ali danas je u Chamonixu odskijao trku za svoju dušu, a na početku sezone  su ga svi prežalili, neki su i najavljivali kraj karijeri, ali “profesor” je  pokazao da još nije za optisivanje barem kad je kombinacija u pitanju.

Da li ćemo ga gledati naredne sezone na stazama, to ćemo znati na ljeto, ali jedno je sigurno alpsko skijanje neće zadugo dobiti takvog kombinatorca i majstora kakav je Ivica Kostelić, uz sve poštovanje prema asovima današnjeg skijanja, “profesor” je još jednom pokazao “učenicima” jednu lekciju, lekciju u kojoj povrede, godine i forma ne smiju biti izgovor za vaše majstorstvo na dvije daske.

napolizrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI